Kottarashky & The Rain Dogs на Exit

Бандата ще свири на втората по големина сцена на феста
25 май 2015 11:52, Петя Славова
1
Kottarashky & The Rain Dogs на Exit
Снимка: Exit Festival

Kottarashky & The Rain Dogs е българската група, избрана да участва на Exit Festival. Петнайстият рожден ден на фестивала ще се състои от 9 до 12 юли, в Петроварадинска крепост, Нови Сад, Сърбия, а родната банда по традиция ще свири на втората по големина сцена за музика на живо - EXIT Fusion Stage.

Поредната покана към групата от голям европейски музикален форум е естествено продължение и на миналогодишното им участие в EXIT Adventure Bulgaria – българския подгряващ фест за EXIT. Това е причината и тази година подгряващото EXIT-парти у нас да включва концерт на Kottarashky & The Rain Dogs, който ще се състои на 5 юни от 21.30 в столичния клуб Mixtape 5.

На него сайкъделик етно-рок бандата ще изсвирят четири от песните, които ще влязат в новия им трети албум, а някои от тях ще звучат за първи път пред публика. Групата ще се представи и с различна и изненадваща визия, защото на партито ще заснеме новия си видеоклип. Гост вокал в него ще бъде Нуфри (Panican Whyasker/Bastardolomey).

След дебюта директно на престижното 3то място в World Music Charts Europe на втория албум на Kottarashky & The Rain Dogs – Demoni – групата продължи посоката на любопитните музикални комбинации между етно, рок и сайкъделик.

След няколко успешни европейски турнета, през последната година бандата започна да експериментира и с колаборации с различни гост музиканти, сред които саксофониста Димитър Льолев, вокалистите Димитър Василев - Нуфри, Туи Мамаки, Нино Гомес и други.

В резултат на тези търсения звученето им претърпява лека промяна и етно елементът все по-често отстъпва място на други стилове като джаз, фънк, рок и т.н. От началото на годината Kottarashky влезе в тясно сътрудничество с основателя на германския лейбъл Asphalt Tango Хенри Ернст, с когото в момента работят и по нов имидж.

Kottarashky & The Rain Dogs усилено работят по третия си албум, който се очаква до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: EXIT FestivalKottarashky The Rain Dogs
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
аз още не съм видял заглавие в чужд печат на Български, ама тук ни заливате с такива на ингилизки, сега повечето няма да разберат за какво става на въпрос. После се оплаквате, че Българският език бил залят от чуждици.