#Discover – логото на Детска Евровизия 2015-а

Символът е вдъхновен от българската природа, твърдят от БНТ
23 юни 2015 22:30,
7
#Discover – логото на Детска Евровизия 2015-а
Снимка: БНТ

Управляващата група за Детската Евровизия на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) одобри днес логото на 13-то издание на песенния конкурс. То е вдъхновено от красотата на българската природа и е в съзвучие с тазгодишното послание - #Откривай (#Discover).

"Логото е умело съчетание на традициите и технологичните новости. Светът се разширява с нови възможности. Опитът на всеки човек води както към вътрешно себепознание, така и към бъдещето, което трябва да бъде открито. Надявам се, че ще успеем да провокираме у младите този стремеж. Именно младото поколение е бъдещето", коментира генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Управляващата група на Детската Евровизия заседава цял ден в София и разгледа различни варианти за оформлението на сцената. Обсъдени бяха и плановете на екипа на БНТ за сценичното съдържание и видеоматериалите, които обществената медия ще покаже на Европа.

Най-престижният детски песенен конкурс в Европа ще се проведе на  21 ноември в столичната зала "Арена Армеец". 

Милиони зрители от цял свят  ще имат възможността не само да наблюдават едно впечатляващо шоу, но и да открият България като страна на древни традиции и култура, красива природа и сърдечни хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Логото е красиво, НОкакво е това тълкувание? Какви тадиции, технологични новости и т.н.?! Просто едно готино глухарче с нещо отстрани...
3
1
 
2
 
! Отговори
пешо преди 8 години
страхотно е ,...по добро от туристическото лого
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва по-скоро прилича на емблемата на прах за пране Ариел.....
1
5
 
11
 
! Отговори
Млад червен бунак преди 8 години
Направо го изберете това лого с цветовете на дъгата, та от малки да се объркат в този *** съюз. *** гладници. Само Путин и великата тайга. И дрънчене на капейки.