За седми път с "Пиано Екстраваганца"

Маестро Людмил Ангелов ще ни вдъхнови с класика
28 авг 2017 14:55, Петя Славова
1
За седми път с "Пиано Екстраваганца"
Маестро Людмил Ангелов. Снимка: Фондация "Пиано Екстраваганца"

За седма поредна година през октомври в София ще се проведе музикалният фестивал “Пиано Екстраваганца”.

Серията от събития от 26 септември до 6 октомври включва емблематични локации на София, сред които Централният военен клуб, Националнатаопера, Аулата на Софийски университет. меломаните ще могат да се насладят на уникални рецитали, камерни концерти и песенни вечери.

Фокусът е върху пиано музиката, е една от звездите-инструменти на събитието е закупеният от фондациите “Пиано Екстраваганца” и “Културни перспективи” роял, който ще може да бъде ползван, както за обучение на млади български пианисти, така и за концертите от фестивалната програма.

Фестивалът, освен над 4000 гости и 25000-на аудитория, събира в България всяка година големи международни имена, като през 2017-та, сред гост-изпълнителите ще видите и чуете музиканти от над 10 държави, сред които: Инголф Вундер от Австрия, Мелани Местре от Испания, Лана Тротовшек от Словения, Елоиза Кашо от Италия, Пьотр Вилежал от Полша, Вячеслaв Грязнов от Русия и др.

От българска страна, освен основателя на фестивала маестро Людмил Ангелов, ще участват и Веселина Кацарова, Евгени Божанов, Милен Кукошаров, Веселин Еко Веселинов и др. Вижте пълната програма и не пропускайте да и се насладите тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
фото Мексико преди 6 години
И той е с вапцана коса. Като новия шеф на телевизията. Вероятно също с темпераментна жена.