Душата на квартала се завръща – "Капана фест"

Събитието от 29 септември до 1 октомври в Пловдив
28 сеп 2017 11:45, Петя Славова
1

Есенното издание на Капана Фест ще се състои в Пловдив между 29 септември и 1 октомври. "Душата на квартала се завръща" обещава да бъде забележително събитие, а участие в него ще вземе и рок групата Jin Monic.

Вокалистът на групата Николай Иванов каза в студиото на "България сутрин", че ще свирят още в първата вечер на фестивала от 20:45 часа, а приятелите им от "Остава" ще се изявят в събота.

"Бандите продължават да се идентифицират с рок стила, но започват да го правят с по-авангардни начини на изрязяване. По-лесно е да пишеш на английски, това е предимството. На този етап пишем само на английски", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Барабанистът на групата Георги Иванов отбеляза, че границите между жанровете се размиват и не може да се каже за нещо, че е чист рок. По думите му рокът не е умрял, просто е заел друга форма.

"Текстове на български се пишат много трудно и малко групи успяват да го правят. Група "Остава" е пример как се пишат красиви български текстове с неизтъркани фрази", каза барабанистът.

Момчетата подготвят издаването на втори албум и обявиха, че вече имат десетина готови песни. Очакват той да се появи на пазара през пролетта на 2018 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари