Spring Forward подлага възприятията ви на тест

Оплетени мъжки тела, огромна плаваща скулптура, която изплюва човешки същества, хип хоп, военни упражнения и бойни практики са само част от изненадите
Обновена: 19 мар 2018 13:33 | 18 мар 2018 13:33,
0
Spring Forward подлага възприятията ви на тест

Между 23 и 25-ти март София ще бъде домакин на значимо за съвременното изкуство събитие- фестивалът за съвременен танц на европейската платформа AEROWAVES. В продължение на два дни директори на театри от всички континенти, граждани и гости на София ще имат шанса да видят кои са топ 20-те представления на Европа за последната година, според селекционната комисия на платформата.

Ще бъдат представени хореографи и изпълнители от 15 европейски държави - Норвегия, Франция, Германия, Испания, Белгия, Дания, Финландия, Италия, Гърция, Унгария, Румъния, Португалия, Австрия и България. Платформата съществува от 22 години, а фестивалът се провежда от 2011 г. в различни европейски държави.

За първи път българско представление влиза в престижната класация. F63.9 на хореографа Живко Желязков фокусира вниманието върху любовта като конфликт и поведенческо разстройство. В представлението участват танцьори, завършили обучителната програма Dance PORT Derida на Derida Dance Center,  и безспорно завладява с присъствие и движенчески умения. Скоро екипът се завърна от Ванкувър (Канада), а през май, тази година, F63.9 ще бъде представен и на фестивал в Йерусалим и Тел Авив (Израел).

Около темата за любовта е създаден и спектакълът "Репетиция за любов" на Валтери Раекалио. Неспирен и преследващ ритъм събира 7 танцуващи мъже в NASS, представление на Фуад Бусуф, в което танцьорите смесват хип хоп с традиционни танцови мотиви.

Андреа Констанцо Мартини обещава да подложи възприятията ви на тест в представлението SCARABEO, ANGLES AND THE VOID.

Между страха от остаряването и забързания свят Хесус Рубио Гамо ви предлага място, където да се почувствате сигурно. С пълно бойно снаряжение “Homo Furens” изследва различните гледни точки към движението, било то танцово или бойно. На сцената петима мъже ни показват военни упражнения, с което поставят под въпрос общоприетото разбиране за това какво е танц.

Едно истинско празненство на мъжкото тяло пък ни предлага хореографът Джордан Дешампс в представлението Dedale. Публиката става свидетел на нежни отношения между мъже; оплетени тела, които се движат бавно по сцената и отвеждат зрителя към непознати територии.

Огромна плаваща скулптура, която поглъща и изплюва човешки същества в представлението WRECK на хореографа Пиетро Маруло ще се движи в пространството на театър АЗАРЯН. Луна Ченаре ще ви омагьоса и обърка на обсебващо пътешествие, където голото ù тяло се превръща в скулптура.

Това са само част от представленията на SPRING FORWARD, които безспорно впечатляват с визия, концепция и присъствие, а това е обещаващо за едно вълнуващо пътуване на зрителя - отвъд всички шаблони и рамки, в които често попадаме и живеем.

Повече информация за представленията и локациите може да намерите тук.

Фестивален пропуск за всички представление може да се купи тук, a отделно се продават и единични билети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари