AnimeS Expo 2018 събира отново геймъри и манга фенове

Международно жури ще отсее най-добрите за световното по косплей
26 мар 2018 17:07,
0
AnimeS Expo 2018 събира отново геймъри и манга фенове
Снимка: Личен архив

За 13-та поредна година AnimeS Expo събира хиляди почитатели на азиатската култура. Фестивалът ще се състои в столичната зала "Универсиада" на 31 март и 1 април. Сред тях има аниме и манга фенове, k-pop фенове, геймъри, танцьори и много други.

AnimeS Expo отново разширява формата си, като за първи път се провежда квалификация за световното по косплей в Япония. Ще бъде избрана най-добрата група, която ще представя България в Нагоя, Япония.

За целта е сформирано международно жури от три различни континента, което е с огромен опит на световната сцена и ще може да отличи най-добрите участници.

Сред оценяващите е Kinpatsu Cosplay, която е южноафриканска косплейърка и крафтър, известна със своите огромни костюми-брони от League of Legends (LoL).

Ameno Kitarou (A.K. Wirru) от Австралия също ще е сред журито. Той е учител, фитнес инструктор, спечелил над 63 награди от различни състезания. Знае отлично английски, китайски и японски. Участвал е като модел в множество реклами.

Sweet Angel пък е италианка, специалист по изработка на костюми, но притежава умения по шиене, изработка на реквизит и грим. Обича да изнася лекции на различни косплей тематики.

Tokumaru Oguri - CEO and Founder of World Cosplay Summit (WCS), основател на световното по косплей в Япония, идва за да се запознае с нивото в България, да даде препоръки за развитие и да следи провеждането на квалификацията.

Главният организатор на AnimeS Expo – Михаел Сладкаров, е горд с постиженията на фестивала, тъй като събитието е забелязано от възможно най-високо ниво и е оценено като най-важният аниме фестивал за България от световната организация по косплей.

На AnimeS Expo ще се използват всички пространства около и в зала "Универсиада", които заемат общо над 5000 кв. метра площ. Главната зала ще има впечатляваща огромна концертна сцена, на която ще се проведат всички състезания по косплей и различните видове танци. Записани са над 400 участникци на нея.

Втората зала на събитието е гейминг залата. Там ще се проведе турнир по League of Legends (LoL) с 64 отбора на място. Също така различни производители на електроника ще показват най-новите джаджи на пазара.

За феновете на по-старите игри ще бъде изградена ретро зона, където посетителите могат да си избират между над 500 класически игри от миналото. Почитателите на настолните игри също не са забравени.

На място ще има демонстрации на различни популярни игри в момента и всеки ще има възможността да опита силите и късмета си.

Организаторите са подготвили много награди под формата на томболи, изложбени щандове с много мърчъндайз, арт алея, технологични зони и много други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари