Аниме и манга фенове, геймъри на ''AnimeS Expo''

Фестивалът - този уикенд в зала "Универсиада"
30 мар 2018 11:25, Петя Славова
0

Този уикенд зала "Универсиада" в София ще събере за 13-ти път аниме и манга фенове, почитатели на Cosplay, геймъри и танцьори в едно събитие, което е от доста сериозен мащаб.

Очаква се в събота и неделя на ''AnimeS Expo'' да присъстват няколко хиляди души, а организаторите обещават и много изненади.

"Имаме трима гости от три различни континента. Това са Kinpatsu Cosplay, AmenoKitarou и Sweet Angel", обяви в ефира на "България сутрин" един от организаторите на ''AnimeS Expo'' Михаел Сладкаров.

Той допълни също, че гост на фестивала ще бъде и главният организатор на Световното по Cosplay в Япония, на което България за пръв път ще изпрати свой представител.

Иначе в зала "Универсиада" ще има Cosplay надпревара за любители и професионалисти. В тази за любители могат да участват всички с всякакъв костюм, независимо дали е представя измислен герой или такъв от филм, анимация или игра.

"Това е невероятен формат и дава възможност на човек да изрази своя талант", каза пред Bulgaria ON AIR друг от организаторите Славея Сиракова.

Дизайнерът на аниме костюми Калиакра Лечева обясни, че идеята на Cosplay е да се облечеш в костюм на персонаж, който те представя най-добре, да се забавляваш и да направиш нещо, което да те дръпне за малко от реалността.

"Не съм правила костюм за повече от 4 дни, но е хубаво да се отдели повече време за такива неща", разказа Лечева в студиото на "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари