"Изток в парка" събра традициите на Азия и България

Фестивалът продължи от ранния следобед до вечерта
10

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Тазгодишното издание на фестивала "Изток в парка", което от 5 години ни запознава с Изтока, направи паралел между традициите на Азия и България, като представи широка палитра от способи за комуникация - вербална и невербална, чрез танци, бойни изкуства, истории на българи били по далечни места и на чужденци за България, фолклор, викторини и какво ли още не - в един истински пъстър фестивал на знанието и изкуствата, съобщиха организаторите от Неправителствената организация "Arabis-Арабис".

Фестивалът продължи от ранния следобед до вечерта. Привечер започна сценичната програма - музика и танци - от Индия, Испания, Арабския полуостров, Африка, както и съвременни стилове като трайбъл и бели денс, също и демонстрации на бойни изкуства - Айкидо, Муай Тай, Кендо, Джодо, и игри с интересни награди, както в уъркшопи по бойни техники, къна, икебана. Хората имаха възможност да изпишат имената си на различни екзотични езици, както и да си направят временна татуировка с името на някой скъп човек.

Събитието предлага възможност за приятно прекарване на времето за хора от всички възрасти и се реализира в рамките на програма "Култура" на Столичната община.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези фестивали в стил Харе Кришна и прайдове нещо ми идват в повече.
5
1
 
0
 
! Отговори
Петко преди 7 месеца
Тази политика да си даваме белите жени на черните си отиде в Америка преди две години. Отчете се че даване на привилегии не приобщава, а разделя.
Всъщност общите цели са онова което обединява, но това е далеч от съзнанието на закоравели социалисти които още слугуват на антагонизма.

Разделяй и Владей - мотото на Империята на Злото
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само аз ли като чуя за "традициите на Азия" си представям японци, корейци и китайци, а не "от Индия, Испания, Арабския полуостров, Африка". Индия и арабите поне са в Азия, макар че пак като се каже азиатец човек друго си представя и разликата е меко казано сериозна.

По отношение на изказванията долу, коментарът ми е дай Боже да доживеем японци и южнокорейци да искат да емигрират тук, но надали.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще си мечтаете за жълтурки. За Европа е предвидено най- хард черното население от Африка, то вече е в Западна Европа, сега се търсят всевъзможни форми да го вкарат тук- бежанци били, футболни играчи, студенти, музикални формати, мултикултурни събития от тоя тип, кръжоци и вечеринки по телевизията, където се обяснява колко е хубаво да се омешаме... Не, не е хубаво.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спрете с мултикултурализма! Не, че някой ви чете тpaнcджeндъpcкитe статии, но престанете с това. Знаем, че сте eбaни шyбета, дето се наcиpaт, като чуят думичката TИM, Бойко Борисов, Цветанов и други фeкaлни води, но това е. Спирайте!
1
3
 
7
 
! Отговори
Жълт преди 7 месеца
Свиквайте че както намаля наделението започваме да вкарваме от Азия. Там поне има в изобилие. младите извън БГ ще идват на почивка в БГ, ще фи обслужват жълти. Сега му е времето да се запишем на един курс по Мандарин и да се облечем с разни шалчета за по 1лв.
Трансформацията на народа започна успешно. Втори тур ще е вкарването на жълтурките.