Беглика на 10 години и с "Десет стъпки по пътя"

Огньове, музика, работилници ще забавляват гостите
20 юни 2018 13:52, Петя Славова
0
Беглика на 10 години и с "Десет стъпки по пътя"
Снимка: Беглика фест

За десети път Беглика фест ще посрещне своите гости в района на язовир Голям Беклик в Родопите. Под съпровода на известни музиканти и мотото "Десет стъпки по пътя", юбилейното издание ще се състои от 22 до 27 август.

Тази година фестивалът ще е с един ден по-дълъг от досегашните издания и през шестте дни гостите му ще могат да се насладят на многобройни концерти и представления, както и да се включат в различни програми, работилници и дискусии, обещават организаторите.

Музикалната програма на Беглика фест 2018 обединява както нови, така и добре познати авторски български проекти в областта на етно, джаз, пок, рок, ембиънт, world music…

Каба сцената е традиционната беглишка платформа за представяне на живи, експериментални и раздвижващи духа и телата изпълнения. На Каба сцената ще се качат изпълнители като Kottarashky, Белослава, "Мерудия", Бояна Желязкова, Вяра Иванова, Таралежков, Vataff, джазмените от "Метаформоза", групите Ambient folklor, Groovin Pipers, Echoo и др.

За пръв път на Беглика фест хор от 20 вокалиста ще изпълнява средновековни песнопения. Както вече беше наложено през миналата година, музиката на голямата Каба сцена ще утихва около полунощ. Музикалните емоции ще продължават в по-интимна акустична атмосфера около беглишките огньове.

За втора поредна година на Беглика фест ще има и официална сцена за джемсешън. Импро-джем сцената отваря пространство за артисти от различните изкуства – музика, танц, поезия, фотография... В програмата й се преплитат свободни сутрешни и следобедни джем сесии с музикални уъркшопи с джембета, диджириду, експериментален танц и отделни изпълнения на музиканти и танцьори.

Освен музикалните изпълнения, на Беглика ще бъдат представени и практически лекции свързани с музиката. Темите са за лечебната сила на музиката и за ефикасността на разпространение на звука с хорни - акустична техника, която позволява усилване без "напрягане" на звука.

Другите дейности, които Беглика фест ще предложи тази година, също са в процес на подготовка, като организаторите отново предвиждат пространства за различни изкуства като цирк, театър, кино, читателски клуб. Ще има обособено място за демонстрации на традиционни занаяти, кътове за духовни и езотерични занимания, форум за дискусии по актуални социални и екологични теми, пространства за спортни занимания и развлечения около язовира, детска градина за най-малките и др.

Билетът за шестте дни на феста е на цена от 70.00 лв., а еднодневният билет е 25.00 лв. Предлагат се и групови билети, при които цената е по 60.00 лв. на човек. Децата до 14 години участват безплатно.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари