Пловдив - мястото на България на международната културна сцена

Само няколко месеца до първата българска Европейска столица на културата
Обновена: 9 авг 2018 16:27 | 9 авг 2018 16:23,
8
Пловдив - мястото на България на международната културна сцена
Снимка: Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Остават няколко месеца до официалното откриване на първата българска Европейска столица на културата. Мястото е Пловдив, а датата - 12 януари 2019-та. Събитията и инициативите, част от официалната програма, стартираха и градът вече посреща гости, дошли от различни краища на света, за да се запознаят с древната история и днешния облик на Пловдив.

На 5-ти септември Пловдив ще представи официалната си програма, с която ще посрещне хилядите очаквания и вкусове на многобройните посетители през следващата една година. Повече от 350 събития на всевъзможни места в и около града гарантират, че възможностите за забавления ще са много, а преживяванията със сигурност вълнуващи.

Пловдив бе избран да носи престижната титла през 2014-та заедно с италианския град Матера и двата града догодина ще покажат заедно как наследството в симбиоза със съвременните форми на изява продължава да обединява различните култури, изкуства и традиции и най-вече да сплотява хората. Повече от 30 години общоевропейската инициатива столица на културата дава възможност на градовете да споделят разнообразието на културите си и да привличат вниманието на нови и различни публики. Не е тайна, че Пловдив го прави от хилядолетия.  Културата има много лица, но в Пловдив днес те са #заедно с цяла южна централна България, палитра от етноси, поколения и традиции.

Всичко се случва заедно и то именно в Пловдив, в българската културна столица всички споделят предизвикателствата и енергията за трансформация. Многопластовата история с хълмовете, сводовете и арките, Античния театър, Римския стадион, реката, храмовете и калдъръма са основателни аргументи, с които България да напомни, че има свое собствено място на международната културна сцена.

Всичко се случва заедно в Европейска столица на културата!

Проследете програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 на официалния сайт и не пропускайте да посетите града!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
3
 
! Отговори
Без думи преди 5 години
Пловдив обичам те ... София
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес получих културно изживяване гледайки как в културната столица културтрегер от културния квартал "Шекер махала" изгради една арт инсталация пред т.н. си къща като за материал използваше гюбрето от домашния любимец в случая кон. О Пловдиве о културо Цъкайте минуси и завиждайте
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до номер едн о еи *** с *** не пускаме в нашият град погледни се първо в някоя локва във вашето село и като си видеш съдраните бозави потури с две кръпки отзат и глуповата си селска мутра ше си умреш от смях
2
0
 
3
 
! Отговори
еро преди 5 години
Град, управляван от парвента, културна столица???
1
4
 
9
 
! Отговори
Валери преди 5 години
В момента е столица на селянията, за културата не знам...