София – преобразена с квАРТал

Събитието между 14 и 16 септември
28 авг 2018 16:07, Петя Славова
6

Снимка: квАРТал

Графити майсторите от 140 ideas ще преобразят сградата на Столичната пожарна на ул. "Екзарх Йосиф" №46, тъй като тя става част от програмата на квАРТал Фестивал 2018: РЕстарт.

Събитието тази година ще се случи в дните 14-16 септември и ще е в познатото каре на булевардите "Дондуков", "Васил Левски", "Мария Луиза" и "Сливница".

Още един от известните исторически и архитектурни паметници на София се присъединява към локациите-участници в квАРТал. Това е Църквата "Св. Параскева" на ул. "Раковски" 58., На  16 септември тя ще приюти литературно-театралния спектакъл "Актьори срещу поети".

PARK(ing) Day Sofiaсъщо  влиза квАРТал-а - на глобалната платформа, която трансформира паркоместа в открити пространства за хората.

Колкото до познатите квАРТални улици, които са традиционното ядро на квАРТал Фестивал, в рамките на квАРТал Фестивал 2018 те се сдобиват с нови артистични имена, решени в тазгодишната "РЕстарт“ концепция. В дните 14-16 септември, те стават:  ул. Искър – РЕинкарнация; ул. Будапеща – РЕтроспекция,  ул. Св. Св. Кирил и Методий – РЕгенерация; ул. Цар Симеон – РЕнесанс; ул. Екзарх Йосиф – РЕакция; ул. Сердика – Революция.

Десетките локализирани там ателиета, галерии, студия, магазини, коуъркинг пространства, кино и заведения ще отворят вратите си с концептуални програми, вдъхновени от имената си, и ще пречупят личното си виждане за пресечната точка между миналото, настоящето и бъдещето на квАРТал на езика на изкуството и занаятите.

В програмата на феста ще присъстват и традиционните историко-архитектурни разходки, гурме и бар турове, алтернативни градски графити турове, богата детска програма и мащабна открита дискусия, посветен на бъдещето на квАРТал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кварталСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София днес е ***,грозна и жалка заради пришълците от катуни и паланки. Няма да се промени нищо,докато натрапниците не се върнат там,откъдето допълзяха.
3
4
 
5
 
! Отговори
Софиянец изначално преди 5 години
Като ви е грозна София, марш в селата! Добре, че беше "герберастката" партия, иначе да газите червената кал! Неблагодарно, просто племе сме и това е! Няма оправия!
2
5
 
5
 
! Отговори
стар софиянец преди 5 години
Подкрепям напълно, прекрасна инициатива.Нека да спасим това което е останало от Стара София,въпреки герберските напъни да я унищожат и застроят.
1
10
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
За съжаление София е толкова отчайващо грозна, че нищо не може да я спаси.