За трета година танци на открито в София

За трета година проект "Танцуваща София" ще обучава безплатно всички желаещи да се движат в ритъма на танца
Обновена: 30 авг 2018 12:23 | 30 авг 2018 12:12,
0
За трета година танци на открито в София
Източник: Танцуваща София

През месец септември софиянци и гости на столицата ще имат възможност да се обучават и забавляват посредством платформа за танц и движение на открито в града "Танцуваща София". Проектът тази година ще се проведе в три недели в през месец септември – 2.09. - Танци на народите, 16.09. – съвременен танц и 23.09. – стрийт танци.

Началото на проекта ще бъде на 2 септември (тази неделя) на откритата сцена в Борисова градина в 16:00 часа. Темата е "Танци на народите" и ще може да се запознаете с танци от България, Ирландия, Индия, Африка, Египет, Америка, Бразилия.

По време на събитието ще бъдат организирани различни предизвикателства, като за най-добрите ще има награди под формата на ваучери за курсове по танци, за да могат да усъвършенстват техните знания през новия сезон. "Танцуваща София – танци на народите" ще завърши с демонстрации в различните стилове.

Партньори в първото събитие са Irish Dance Academy, фолклорен ансамбъл "Палави цървулки", Kaya Dance School, K Dance Community, Кордао Ди оро, Дерида Денс Център.

За трета година танци на открито в София
Източник: Танцуваща София

"Танцуваща София" е платформа за танц и движение на открито в града, която ще превърне емблематични градски пространства в своеобразни танцови площадки. Програмата през 2018 г. включва над 15 различни урока, подходящи за всички възрасти заедно с преподаватели от цяла София.

Организатор на "Танцуваща София" е Фондация "Арт Линк" (Derida Dance Center), а проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа.

За Derida Dance Center
Derida Dance Center е първият център за съвременен танц и обучение в България. Той предлага както модерни и класически класове за професионални танцьори, така и обучение в различни танцови дисциплини за любители. Центърът предоставя резиденция на артисти и теоретици в областта на съвременните изпълнителски изкуства и възможност за организиране на работни ателиета, презентации и провеждане на дебати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари