Фестът квАРТал ще затваря улици в София

Халите стават една от топ локациите на събитието
7
Фестът квАРТал ще затваря улици в София
Снимка: квАРТал Фестивал

За пръв път от появата си през 2016 година, квАРТал Фестивал може да се похвали със затворени улици – факт, който безапелационно превръща арт инициативата в едно от значимите културни събития.

На 15 и 16 септември от 11 до 18 ч. за движение ще бъдат затворени ул. "Цар Симеон", ул. "Екзарх Йосиф" и ул. "Искър" в частта им между ул. "Раковски" и бул. "Мария Луиза", както и ул. "Триадица" и ул. "Сердика" в частта около Министерски съвет (паркинг и НАГ). На изброените улици, които се явяват и сърцето на фестивала, ще се отворят и десетките ателиета, работилници, студия, пространство за коуъркинг, кино, барове, ресторанти и организации от всякакъв тип, ще представят богатите си и разнообразни програми на посетителите, които ще могат да се разхождат свободно и да се наслаждават на фестивални активности от всякакъв тип, изнесени на самите улици.

Една от най-емблематичните сгради на София, архитектурния паметник, в който днес се помещават Централни Софийски Хали, става една от главните локации на квАРТал Фестивал 2018! Мащабният паркинг-двор от страната на ул. "Пиротска", ще послужи за сцена на платформата kvARTal LIVE, която дава поле за изява на интересни родни музиканти на нестандартни места, които показва в нова, невиждана светлина! Тази година сред атрактивните участници са набиращите все по-широка популярност сърф рок музиканти от Van Cock, даркуейв формацията Виолетов генерал, лейбъла за бийт, хип-хоп Sofia Beats, с арсенал от трима диджеи и лайв на Trombobby и хип-хоп изпълнителите Wosh MC feat. Yoko.

За пръв път в рамките на квАРТал Фестивал ще се проведе и двудневна открита беседа, наречена "Архитектурни диалози: квАРТал". Това е събитие, което насочва общественото внимание към решаване на устройствени въпроси, специфични за зона Г – 14 (по-позната като квАРТал). Инициативата се фокусира върху това кои са характерните аспекти от историческия квартал и как могат да служат като ресурс за осъществяване на реални материални намеси в тъканта на града.

Откриването на квАРТал Фестивал 2018: РЕстарт традиционно ще бъде в две части. Ранното откриващо парти на фестивала ще се случи в SOHO от 19:30 часа. Зелената къща ще подари на всички присъстващи един невероятен концерт с възмутително талантливата Nelly Afzaly, в който ще се включат и звездите Рут Колева и Свилен Ноев от Остава. След края на концерта всички традиционно ще се пренесат в Cush.BAR, където ще се случи и втората част на купона, заедно с диджеите Ebbesen и Niki Phoenix и тяхната солидна доза винил ритми


7
Още по темата: СофияквАРТал Фестивал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами лошо няма да си правите фестивал, ама да затворите ключови улици е лекооооо мал...но!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Голяма глупост е да се затварят улици по този начин.
3
6
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
В туй свАРТалище не стъпвам!
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички Софианци сме съгласни с това?! Аз не съм. Не ми е комфортно улицитенда приличат на илиянски бардак.
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
К'во копирате от Пловдив?