Средновековна кръчма отваря врати на фестивала в Червен

Люти битки, царе и царици, медовина и вино посрещат гостите
2 май 2019 12:30,
9

Снимка: Регионален исторически музей – Русе

От 4 до 6 май 2019 г. ще се проведе фестивалът "Средновековен лагер Червен". Историческите възстановки ще "оживят" територията на Червенската крепост като представят моменти от епохата на средните векове. Събитието се организира от варненското сдружение "Чигот" с участието на СНЦ "Търновци" и независими реенактори, по покана на Регионален исторически музей – Русе.
Още по темата

Край Маточина: Една от най-добре запазените средновековни старини

Посетителите ще се потопят в епохата на Второто българско царствовреме на велики царе и императори, на висока култура и на безпросветно невежество, на религиозни спорове и на епични войни с ромеи, кръстоносци и неверници.

Достоверни реконструкции на средновековни български облекла, украшения, оръжия, и на предмети от всекидневието ще допълнят разказите за Средновековна България и за живота на нашите предци – не само за царете и техните героични битки, но също и за обикновените хора, за делниците и празниците, за грижите и забавленията, за занаятите и търговията. За по-смелите ще има стрелба с лък и хвърляне на копие.

Средновековната кръчма "Странстващата бъчва" ще предложи вкусно хапване в демонстрационна кухня за автентични готварски рецепти, заедно с емблематичната напитка за епохата – медовината

Във всеки един от трите дни на лагера организаторите ще разкажат по една история, от която ще се научи повече за живота в Средновековна България. Историите и битките ще бъдат представени на: 4 май (събота) от 17:00 ч, на 5 май (неделя) от 17:00 ч и на 6 май (понеделник) от 10:00 ч.

Ще има смели военначалници, красиви болярки, чудотворни икони … и разбира се – какво е една истинска история без здрава битка, пресъздадена на живо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Bbb преди 4 години
Уникално място, неизвестно на повечето българи. Трябва усилено да се говори за него, защото заслужава в пълна степен. А онзи троглодит, който някъде във форума говори, че е била само римска, напълно заслужава определението си.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ах въх въй въй
6
1
 
1
 
! Отговори
наследник преди 4 години
Калето в Червен е най запазената автентична крепост по която са възстановени търновската и асеновата но умишлено е по малко известна защото е римска и там не е царувал български владетел. Поздрав на всеки изкачил се по "царските стълби" преди изграждането на туристическите.
5
0
 
8
 
! Отговори
Одобрявам преди 4 години
Мисля, че идеята е свежа и заслужава подкрепа!Освен това, младите хора като не искат да четат, поне да гледат история! Белким им влезе нещо в главите!
4
12
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Тва ще е някаква чутовна простотия.
3
16
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Който иска да гледа здрави битки е по-добре да гледа "Игра на тронове" ... По всичко личи, че този театър в Червен ще доста е доста импровизиран и аматьорски. Дано поне да има повече бира и кебапчета, за да могат любителите да се впишат в мизансцена ... !!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Дико преди 4 години
Разбира се че с. Червен, Русенско. Това е бил вторият по големина град на Второто българско царство.
1
1
 
15
 
! Отговори
Дико преди 4 години
Ходил съм на Червен. Беше просто страхотно. Средновековният град е много по-добре запазен от Царевец. Много по-автетичен. Разкопките на църквите продължават и в момента. Гледката от донжона на болярина към каньона на реката е великолепна. Жалко че изобщо не е разработен като туристическа дестинация.