Съкварталци се събират за четвъртия "КвАРТал"

Фестивалът започва от петък 13-и
9 сеп 2019 20:50, Петя Славова
2
Съкварталци се събират за четвъртия "КвАРТал"
Снимка: Facebook

Четвъртото издание на градския фестивал "КвАРТал" започва този петък, 13 септември, съобщиха организаторите. Събитието е традиционно в трите дни преди Деня на София - 17 септември, като алтернативно празненство за столицата през уикенда - 13, 14 и 15 септември.

Темата тази година е "Хората от квартала". Локацията е в зоната между булевардите "Дондуков", "Мария Луиза", "Сливница" и "Васил Левски".

"Очакват ни улици, освободени от коли и пълни с музика, концерти, работилници, танци, течащи шоколади и пиано концерт, директно на улицата, римляни, турове: исторически, сензитивни и еврейски и какво ли още не, за да се изгубим отново из улиците на стара София и усетим духа на арт квартала в столицата", казват от арт фондация "Дома".

Целта е хората да се загубят из малките улички на стара София и да усетят духа да малките локации в района, да преоткрият квартала, коментират от "Дома". Всеки един посетител или съсед с програмата, поставена по локациите, ще може да си направи по един тур, да чуе музиката, да се влее в работилниците и да пробва нещо ново.

Акцент тази година са и двете освободени от движение улици - "Веслец (в частта между ул. "Екзарх Йосиф" и "Цар Симеон") и "Цар Симеон" (в частта между "Сердика" и "Мария Луиза"), които ще се превърнат във временни пешеходни зони в събота на 14 септември в часовете между 16:00 - 22:00 ч.

Откриващото парти на фестивала е 13 септември на ъгъла на French 75 с DJ Valеntine, след 21:00 ч. Малко преди това се откриват изложбите в галерия "Гешов" (ул. "Сердика" 4) с рисунките на Деян Янев и в галерия Port.A (ул. "Триадица" 5А) - инсталация на живеещия в Ню Йорк български художник Калоян Иванов


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
БРАВО! преди 1 година
Браво!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медицински пунктове ще има ли?
В неделя се разходих по малките квартални улички в центъра и честно да си кажа ходенето по мястото наречено тротоар си е екстремни преживяване.