Междунароният фестивал за поп и рок музика на София със социална кауза

Тази година конкурсът е за нова българска авторска песен
18 сеп 2019 16:22,
0

Музиката изпълнява и социална функция чрез посланията, закодирани в текста и мелодията. Музиката с кауза е мисия възможна и за Междунарония фестивал за поп и рок музика на София, който се провежда за девета поредна година.

"Ние участваме за първа година в този фестивал, като се договорихме да участваме на няколко фестивала. Преди да почине Валентин Пензов имахме много участия заедно. Той ми стана много добър приятел и сякаш по негова инициатива направихме едно издание на най-добрите му песни. Така се разбрахме да кръстим групата на неговото име", разказа Роберто Попдимитров от група Penzoff.

Тази година фестивалът е за нова българска авторска песен.

"Тази година има много различни, пъстри, млади участници, които се включиха. Смисълът на фестивала е да популяризираме все по-млади творци да създават българска музика", посочи организаторът Галя Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

По тази причина са решили, че музиката, популярните хора и творците, са важни, за да се обърне внимание на социалните каузи, които са наистина важни.

"Много е важно участието на изпълнителите. За първи път се случва чужди изпълнители да пеят българска песен. Направихме една песен, която е по инициатива на фондация "Мечта за дете" - специално за каузата, която споменахме и ще я изпълним довечера", заключи Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари