Покоряваме Китай с Хор на Големите български гласове

8 дни родни песни са радвали приятелите ни от Азия
31 окт 2019 11:03,
5

Хорът на Големите български гласове покори Китай с участието си в фестивал на нематериалното културно наследство. В рамките на 8 дни сънародниците са записали цели 15 участия.
Още по темата

"Фестивалът се спонсорира от ЮНЕСКО и китайското министерство на културата. Целта е нашата музика да достигне до възможно най-широк кръг хора. Пяхме и на китайски, изключително широка програма. Различните публики реагираха абсолютно по еднакъв начин. Много се радваха. Реагираха на песните ни без да разбират езика", разказа хоровият и оркестров диригент Илия Михайлов в "България сутрин".

"Огромен интерес имаше и от обикновените хора, не можехме да починем 5 минути. Тук съм вече 4-5 дни, никой не се е снимал с мен и започвам да се натъжавам", сподели с усмивка Михайлов.

Съставът се състои изцяло от жени, а диригентът Илия Михайлов сподели пред Bulgaria ON AIR, че всички се чувстват като едно голямо семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Големите български гласове"Внимавай какво говориш и пред кого.Без музикален слух е невъзможно да говориш перфектен китайски.Китайският език предполага добър музикален слух.Смисълът на думите се предава чрез интонацията и височината на тоновете.Китайците са музикални от деца.Те са 1,5 млрд. и ти им излизаш с Големите български гласове?!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нова голяма победа за социалистическото ни изкуство. Светът е в краката на България....
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е покорен. Всеки китаец разбра и вече иска да е българин. Абе тези заглавия от кораба майка ли ви ги пращат?!?!?
2
0
 
1
 
! Отговори
Аплодисменти преди 4 години
Браво!Защо не отскочите сега и до Япония?Там също много ни ценят.
1
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Китай е огромен пазар и на културни проекти .Фолклора ни е уникален но това явно е съизмеримо повече с световните високи нива на изява отколкото с малките фестивали у нас.