Русия започна евакуация на хора и от източния бряг на Днепър

Путин може да се престори, че преговаря за мир
126
Русия започна евакуация на хора и от източния бряг на Днепър
Снимка: БГНЕС/EPA

Назначените от Русия власти в украинската Херсонска област заявиха, че ще започнат да евакуират хора с намалена мобилност от град Каховка на източния бряг на река Днепър, предаде Ройтерс.

Миналия месец руските сили се изтеглиха от западния бряг на Днепър, включително град Херсон. Сега Днепър формира фронтовата линия в южната част на Украйна, а украинските и руските войски се обстрелват от двата бряга на реката.

Назначената от Русия администрация в Каховка заяви в Телеграм, че трудноподвижни хора ще бъдат евакуирани в Генически район на югоизток. Властите са създали гореща телефонна линия в помощ на заминаващите.

Още по темата
Жена, отговаряща на горещата линия, каза, че се извършва широкообхватна евакуация от редица населени места на източния бряг на Днепър, включително Олешки и Нова Каховка.

Мирни преговори с руските сили в Украйна може да бъдат използвани от президента на Русия Владимир Путин като интервал, през който да укрепи въоръжените формирования, преди да започне следваща атака, каза британският първи дипломат Джеймс Клевърли в интервю за в. „Телеграф“, предаде Ройтерс.

Министър Клевърли изрази опасенията си, че руският президент може да се престори, че участва в преговори, докато всъщност обучава допълнителни войници и изпраща допълнителни боеприпаси, пише изданието.

Има риск прекратяване на огъня всъщност да бъде използвано от Путин, за да обучи повече войници, да произведе още боеприпаси и да преоборудва и превъоръжи руските войски, казва Клевърли в интервюто, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анализ на ситуацията в Украйна от ISW (Американски институт за изучаване на войната): руските войски се защитават югозападно и северозападно от Кременная; ВС на РФ продължават настъплението в района на населеното място. Артьомовск; Успехи на руската армия се наблюдават и в направлението Авдеевка-Донецк; Руските сили са сериозна заплаха за украинската енергийна инфраструктура, въпреки противовъздушната отбрана.
31
0
 
0
 
! Отговори
Шах преди 1 година
Сармата е на 6 000 километра от Америка , а на 100 километра отгоре е "Теслата " на Мъск .
30
0
 
0
 
! Отговори
Агент Купър преди 1 година
540 000 руски войски се събират в Южна Украйна,Западна Русия и Беларус.1000 ракетни системи,хиляди балистични оръдия,крилати ракети и дронове,5000 бронирани бойни машини,1500 танка,стотици щурмови самолети хеликоптери и бомбандировачи.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зомби нацитата на Киевската хунта въпреки тежките загуби със сигурност в близко време ще се опитат да влязат в решителна офанзива.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Илон Мъск започва кампания за дискредитиране на Байдън преди евентуален импийчмънт. Той публикува онлайн провокативни факти за сина на президента Джо Байдън и възможните му корупционни сделки.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна продължават активно да прехвърлят техника от Херсонско направление през Николаев. Местните жители се оплакват, че през нощта в града се спи много трудно заради шума от бронирани машини. Украинското командване се готви за укрепване на своите групировки и удари по други направления
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвместно изявление на страните членки на НАТО, Финландия и Швеция: Призоваваме Русия незабавно да прекрати войната, която започна по собствена воля, и напълно и безусловно да изтегли войските си от Украйна. Нека оставим лицемерието на Запада зад скобите. Това изявление на военния блок на САЩ звучи така, сякаш ще има сериозна ескалация в близко бъдеще.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и никога няма да има. Руснаците отиват на фронта за да спасят сънародниците си от една безумна фашистка идеология, подклаждана умело от САЩ и ЕС сред националистическите бандеровски среди в крайните южни европейски територии на Русия. Русия ще победи в тази война защото истината и справедливоста са с нея!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна не съществува, не е съществувала и няма да съществува. Цялото фашистко правителство, президент и парламент ще бъдат съдени от военен трибунал и екзекутирани на площад Майдан Незалежности хуманно с един куршум в тила, както бандеровци разстрелваха руснаците с украинско гражданство нежелаещи да имат нищо общо с фашистката идеология на превратаджиите от 2014година!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като фашизмът в Украйна беше ударен и унищожен в зародиш,на Зеленски и хунтата не им остава нищо друго освен да играят ролята на невинни жертви пред световната общност,които нямат нищо общо с Айдар,Азов,Десен сектор,които не са провъзгласили един фащист убиец на хиляди руснаци и поляци,като Бандера за национален герой и да извършват престъпления след престъпления против човечеството, като прехвърлят вината на руснаците-Буча,Юзум,Запорожката АЕЦ,теракта с/у Дугина и кримският мост.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма да удря с една ядрена бойна глава, а с новото си оръжие Сармат,което е ракета носеща до 13 ядрени бойни глави.При симулация от 10 такива оръж. с-ми с по 13 ядр. глави, цялото НАТО+САЩ+Канада+Австралия ще бъдат парализирани и полуживи за да видят след това как 10 торпеда Посейдон потопят Англия,САЩ,КАНАДА,Европа,Австралия и Н. Зеландия, а Япония вече ще е на дъното на океана и това ще е началото на нов св.ред начело с Русия!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И атомна, и термоядрена и неутронна бомба да използват руснаците в крайните си европейски южни територи, т.нар. Украйна, пентагонът нищо няма да направи, защото те пет пари не дават нито за Украйна, нито за руснаците населяващи тези земи. Те ще обичат Украйна и украинците само докато тези Tъпaци воюват срещу Русия и ще подкрепят Украйна и народа по тези земи докато има и един Tъп укрофашист, който да воюва с Русия.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плeшивият сypикат на снимката си вкара неспасяем автогол с тази безсмислена война. Сега Русия ще плаща десетки години репарации за разрушенията в Украйна.
18
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 1 година
жалките бългериани не ги искат в шенген заради тоталната им мизерия, те тръгнали пред америка да въртят опашка, нещастници жалки
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нулираха им фалшивите лайкове в сайта и ентусиазма им да пишат врели-некипели, вече клони към нулата"
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21 - Бухаххаха
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите отново са в ступор... Нулираха им фалшивите лайкове в сайта и ентусиазма им да пишат врели-некипели, вече клони към нулата. Ха-ха-ха!
14
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 1 година
жена на пазара каза на американските слуги че русия се изтегляла. онзи ден видях ваклата овца херо мустафа с некви гавази дето я пазеха от народната любов. за наказание щяла да стои тук докато не се назначи правителство изгодно на американците. сидие сие, сие дие сие, сие дие сие.....урааааа
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ще започнат да евакуират хора с намалена мобилност " - Заглавието звучи различно :)