Скандал с отказа на Божинов да играе за националния

Скандал избухна между националния селекционер Христо Стоичков и Валери Божинов
23 дек 2004 12:34,
Скандал избухна между националния селекционер Христо Стоичков и футболист №2 на България за 2004 година Валери Божинов. Поводът за него стана отказът на младия играч да вземе участие в тима за контролата със сборния отбор на областта Валенсиана.

Стоичков научил в Барселона за плановете на 18-годишния нападател и неговия италиански тим Лече.

"Уведомих Божинов - ако не дойде във Валенсия, да забрави за националния тим, докато аз съм селекционер" - заяви Стоичков за в. "Труд" по мобилния си телефон от Барселона.

Изобщо да не ми се крие зад клуба си, където твърдят, че бил уморен. Ами като е уморен, да са го оставили да почива. За националния тим още не се е уморил. Изобщо не се е уморил. Голям играч не се става с почивка, а с характер. Трябва да го знае!

Няма да позволя на никого да разиграва подобни истории, когато става дума за националния отбор. Как може Митко Бербатов и Мартин Петров например да дойдат на лагер и да направят изследвания след тежкия сезон, а Божинов да не се яви? Нали трябва да му направим тестове, с които например можем да разберем защо толкова се уморява!

Номер едно в изискванията на всеки истински отбор е дисциплината. Затова няма да отстъпя пред никого. В понеделник не му направих забележка, че не се яви на церемонията за футболист на България, въпреки че организаторите го чакаха до последно. А той явно е решил, че може да го няма и за мача в Испания!" - критикува звездата на Лече наставникът.

Селекционерът, който снощи беше избран за треньор №2 на България за 2004 година в анкетата на в. Дневен Труд, заяви още, че от Коледа спира с всички обществени изяви извън задълженията му като национален треньор. Независимо дали ще има сърдити, или засегнати. Занапред той смятал да сведе почти до минимум и участието си в реклами.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание