Бразилия с изненадваща загуба в турнира за Купата на конфедерациите

На 22 юни в Кьолн съставите на Бразилия и Япония ще определят втория класирал се за полуфиналите на турнира в директен сблъсък
20 юни 2005 09:51,
Бразилия с изненадваща загуба в турнира за Купата на конфедерациите
Харед Борхети. Снимка: АФП.
Отборът на Мексико изненада неприятно фаворита Бразилия, като го победи с минималното 1:0 в мач от турнира за Купата на конфедерациите. Единственото попадение бе дело на Харед Борхети в 61-та минута.

Победата можеше да бъде и по-голяма, ако голмайсторът за „ацтеките” не бе пропуснал дузпа в 28 -та минута. Единадесетметровият удар трябваше да бъде повторен три пъти, като първото изпълнение попадна право в целта, второто в гредата, а при третото се намеси рекордьорът по мачове в турнира (20) Дида, който прати топката в корнер.

Така, след изиграването на два мача, в групата лидер е съставът на Мексико с пълен актив от шест точки, следван от Бразилия и Япония с по три и Гърция без спечелена точка.

На 22 юни в Кьолн съставите на Бразилия и Япония ще определят втория класирал се за полуфиналите на турнира в директен сблъсък, докато в Франкфурф ще се срещнат Гърция и Мексико. Предния ден в група „А” са двубоите Австралия – Тунис и Аржентина – Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание