Левски победи в последната секунда

Сините стартираха участието си в групите на УЕФА с успех 1:0 над Динамо Букурещ. Единственият гол в мача вкара резервата Емил Ангелов в 93-ата минута. Веднага след попадението реферът свири края.
4 ное 2005 00:11,
Левски победи в последната секунда
Левски постигна първа победа в турнира на УЕФА. Снимка : uefa.com.

"Левски" стана вторият български отбор, който взе победа в турнира за купата на УЕФА днес. След "Литекс" и сините взеха три точки като надвиха с 1:0 "Динамо" Букурещ на "Герена". Над 20 000 души дойдоха да подкрепят "Левски" на мача с румънците. Единственият гол в мача вкара Емил Ангелов в третата минута на даденото от съдията продължение. Той се разписа след пас на другата резерва Христо Йовов. Веднага след попадението реферът Валентин Иванов от Русия сложи край на мача.

"Левски" игра над 30 минути с човек повече. В 62-ата минута нападателят на гостите Александре Балтой бе изгонен за втори жълт картон. Балтой първо изрита без топка Елин Топузаков, а после започна да се разправя с рефера при едно нарушение.

Левски игра по-добре през първото полувреме. След почивката румънците имаха доста по-добри положения за гол. Шансът обаче беше на страната на вратаря Петков. Стражът на гостите също имаше късмет при едно положение, когато Димитър Телкийски излезе сам срещу него, но в последния момент се подхлъзна, падна и не успя да ритне топката.

"Целта ни беше да влезем в групите. Каквото стане от тук нататък, ще е само за добро. След тази победа вече шансовете ни да се класираме напред са 50:50", заяви изпълнителният директор на "Левски".

Треньорът на Динамо Букурещ Йоан Андоне призна, че тази загуба значително намалява шансовете на отбора му да продължи напред. Румънците имат само една точка от два изиграни мача.

"Според мен стана много добър мач. "Левски" имаше повече шансове и затова победи. Играхме по-добре от последните ни срещи, но не мога да бъда доволен от резултата. Поведението на Балтой е недопустимо. Той ни остави с човек по-малко", заяви  Андоне.

Победата изстреля "Левски" на първото място в група F заедно с "Олимпик" (Марсилия). Двата отбора имат по три точки. Малко след мача на сините се игра и другата среща от групата. Холандският "Хееренвеен" прие носителя на трофея ЦСКА (Москва). Срещата завърши 0:0.

Резултати група F:

"Левски" - "Динамо"  (Букурещ) 1:0

"Хееренвеен" - ЦСКА (Москва) 0:0

Класиране

1. "Олимпик"(М) 1 мач  3 точки

2."Левски"  1мач  3точки

3. "Хееренвеен" 2 мача  2 точки

4. ЦСКА (Москва)  2мача  1точка

5. "Динамо" (Букурещ)  2мача   1точка

Следващи мачове (24 ноември): ЦСКА (М) - "Левски", "Олимпик" (М) -" Хееренвеен"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание