Наказват палестинци, защото играли заедно с израелци

Палестинските футболисти взели участие в “Мача на мира” могат да отнесат сурово наказание, тъй като са играли заедно с израелци. Наскоро сборния тим загуби от Барселона с 1:2 на “Ноу Камп”.
9 дек 2005 10:09,
Наказват палестинци, защото играли заедно с израелци
Роналдиньо (вляво) се бори с футболист от сборния тим, който може да отнесе сериозно наказание.

За съжаление все още политиката влияе върху спорта. Днес вестник “Джерусалем пост” събщи, че палестинските играчи, взели участие в “Мача на мира” срещу Барселона миналия месец, могат да имат сериозни неприятности. Причината е, че са играли заедно в един тим с израелски играчи. В момента срещу тях тече разследване.

“Недопустимо е те да бъдат заедно в един отбор с израелци, които все още окупират част от територията ни. Ние сме против нормализирането на отношенията с Израел и затова осъждаме подобни прояви. Палестинската федерация ще разследва как се е стигнало до участието им в мача и те ще бъдат наказани” заяви Ямал Закут, служител в централата.

Той добави, че те са нарушили и забраната да играят извън страната без разрешение. Председателят на фондацията, която изпратила играчите в Барселона Жадер Абед обаче заяви, че футболистите са имали разрешение лично от президента на страната Махмуд Абас.

Абед добави, че Закут се е изказал по подобен начин, тъй като самият той не е бил поканен да пътува за каталунскита столица. Сборният израело-палестински тим загуби с 1:2 в “Мача на мира игран на “Ноу Камп” пред 30 000 зрители през ноември.


Спонсорирано съдържание