Първи футболен турнир в памет на Теди

Миньор спечели надпреварата, организирана от Пламен Марков
Обновена: 10 май 2014 14:37 | 10 май 2014 14:31, Александър Попов
0

Купата на победителя. Снимка: Dnes.bg

Пламен Марков и неговата Детска академия по футбол, със съдействието на Столична община, организираха първото издание на футболния турнир в памет на Теодор Желев.

Теди, който почина на 7 май 2013 година, бе част от школата на ДАФ.

Пламен Марков, родителите на Теодор - Златко и Катя Желеви, както и треньорите на Теди - Василий Шаламанов и Петър Карачоров, дадоха старт на надпреварата на базата "Колодрум" в столицата. В нея се включиха отборите, родени 2001 година, на Миньор (Перник), Ферион, Костинброд и домакините от ДАФ.

"Поводът за турнира е тъжен, но съм сигурен, че Теди е на едно по-добро място и сега ни гледа", заяви Пламен Марков.

"Теди много обичаше футбола, пожелавам на всички да постигнете успехи в спорта и родителите да ви вярват", каза от своя страна Златко Желев преди първия мач.

В първите срещи Миньор победи Ферион с 2:0, а Костинброд се наложиха над ДАФ с 3:1. За третото място ДАФ победи Ферион с 3:1, а на финала ликуваха футболистите на Миньор, които победиха с 2:0 Костинброд.

Отборите бяха наградени от Златко Желев, който връчи и купата на Миньор, както и награди най-изявените играчи.

Голмайстор на турнира стана Кристиян Владимиров от ДАФ, Денис Венциславов от Костинброд бе избран за най-добър вратар, а приза за най-добър защитник бе за Емилиян Павлов от Ферион. За най-полезен играч бе обявен Давид Добрев от Миньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари