Ди Мария развенча световния шампион на германска земя

Крилото блесна с гол и три асистенции над Бундестима
Обновена: 4 сеп 2014 09:40 | 4 сеп 2014 08:53, Александър Попов
9
Ди Мария развенча световния шампион на германска земя
Снимка: Reuters

Световният шампион Германия отнесе звучен шамар от Аржентина в приятелски мач, игран на стадион "Есприт Арена" в Дюселдорф. Гаучосите спечелиха с 4:2 и си отмъстиха частично за загубения финал на Мондиал 2014.

В отсъствието на контузения Лео Меси герой на вечерта стана Анхел Ди Мария, който не игра на финала на световното първенство в Бразилия заради контузия.

Аржентина откри резултата в средата на първата част чрез Серхио Агуеро, а пет минути преди почивката се разписа и Ламела. И двете попадение бяха реализирани от въздуха, като с две асистенции се отчете Анхел Ди Мария.

Германия също имаше своите възможности, но три пропуска направи Марио Гомес, като в два от случаите таранът бе останал сам срещу вратаря на световните вицешампиони Ромеро.

Второто полувреме започна с дъжд от голове. Ди Мария записа трета асистенция, подавайки на Федерико Фернандес, а малко след това записа името си и сред голмайсторите. Андре Шюрле върна един гол секунди по-късно, а десетина минути преди края на редовното време Марио Гьотце вкара след рикошет.

Така серията на Германия от 18 поредни мача без загуба приключи. При последното си поражение (през лятото на 2013 година) Маншафта също получи четири гола, губейки 3:4 от САЩ.

Всичко за развоя на мача четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: германияАржентина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
СМЕХ преди 9 години
Ами ясно беше...Прехваленото джудже Меси Песи Веси нещо си Къде си, като го няма и отбора бие, като играе само се смеем. Световното вкара 2-3 гола с клизма от 50 000 мача и всички "УАУ вижте Бог Меси" и "Ехаа тоя е новия Роналдо, Марадона, Пеле, Зидан и Бекам в едно!" Прекалено стрхотен и неповторимо неотразим - чак НЕЗАБЕЛЕЖИМ!!! НИКЪВ!!! И в смешната Барса същата работа - да има 2 защитника, които не са с 2 леви крака в другия отбор и ни вест ни кост от този СВРЪХ БОГ на футбола.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Аржентина вдигнат световната купа след победа над Германия, тогава може да говорите за реванш. Иначе само душевна ч*кия си правят (особено тъпите и завистливи списвачи на "новинки")
6
2
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Йоги Льов искаше да експериментира с непознати млади играчи, от основния състав играха само половината играчи. Това не омаловажава победата на Аржентина, но срещата е без значение. Видяхме няколко красиви гола, аржентинците са в подем. Отбора като цяло игра по-добре без Меси, иначе всички му слугуват на този късокрачко и отровно джуджем без излъчване на лицето. На всички любители на футбола пожелавам красиви емоции през новата футболна година, крепко здраве и финанси!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След дъжд чадър, след екс - хапче!
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
малко радост за ***!! Контролна среща без стойност !!!
3
1
 
6
 
! Отговори
li преди 9 години
mnogo hubava igra :-)
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И пет пъти да ги бият в приятелски срещи с този резултат, немогат да си върнат за изгубения финал на световното.
1
2
 
48
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Звучен шамар в приятелски мач... Алооу, джурналистчетата, я се осъзнайте малко!