Севиля разгроми Фиорентина, гледа към финала

Андалусийците с три гола преднина в Лига Европа
0
Севиля разгроми Фиорентина, гледа към финала
Снимка: Reuters

Севиля направи сериозна крачка към финала в Лига Европа, след като разби Фиорентина с 3:0 на своя „Рамон Санчес Писхуан“.

Реваншът е другата седмица във Флоренция, но андалусийци едва ли ще изпуснат възможността за втора поредна година за стигнат до финала и да се опитат да вдигнат трофея.

Испанците се показаха доста ефективни, като демонстрираха много сериозна ефективност, успявайки да прекъснат поредицата на Виолетовите от 12 поредни гостувания в Европа без поражение.

До почивката италианците имаха превес и няколко добри положения, които пропуснаха. Още в 6-ата минута Марио Гомес бе изведен отлично, почти сам срещу вратаря, но стреля покрай целта.

Домакините дебнеха своя момент и го дочакаха. В 17-ата минута Витоло се измъкна отляво, след това подаде към Бака, който пък намери свободния Видал и той с отличен удар от движение откри.

До края на първата част Мати Фернандес, а след това и Салах не успяха да изравнят от много добри положения. В самия край играчите на Севиля поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 52-ата минута нещата за домакините станаха още по-добри. Бадель загуби топката, Витоло напредна и след това подаде вдясно, където неуморния Видал отново бе на място и отбеляза.

В 75-ата минута току що влезлият от пейката Кевин Гамейро също се разписа. Този път Тремулинас проби отляво, след което върна към наказателното поле, където Видал не успя да стреля добре, но се получи пас към Гамейро, който 26 секунди след появяването си на терена, отбеляза отблизо.

Само 2 минути след това Банега пропусна да вкара четвърти гол от чиста позиция, а Мати Фернандес притесни Рико от свободен удар, но италианците така и не стигнаха до попадение.

Обзор на мачовете в Лига Европа вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари