Две дербита още в първия кръг на "А" група

Лудогорец стартира като гост на Литекс
30 юни 2015 11:45, Александър Попов
15
Две дербита още в първия кръг на "А" група
Снимка: Булфото, архив

Новият сезон в "А" група ще започне с голямо дерби, отреди жребият, който се тегли преди минути.

Шампионът Лудогорец ще има трудно гостуване на основния си конкурент за златото Литекс. Левски пък ще пътува до Пловдив, където ще играе с Ботев.

Носителят на Купата на България Черно море има визита на новака Пирин в Благоевград, а останалите два мача са Славия – Локомотив Пловдив и Берое – Монтана.

През новия сезон първенството ще е от 10 отбора, тъй като ЦСКА и Локомотив София не получиха лицензи. Тимовете в елита ще играят по 4 пъти помежду си и през този сезон няма да има плейофи.

Отборът на Левски може да се "похвали" с най-трудно начало. "Сините" гостуват на Ботев (Пловдив) на старта на 18-и юли, след което са домакини на Литекс. Следват още две тежки срещи далеч от "Герена" - в третия кръг срещу шампионите от Лудогорец в Разград, и гостуване на "Тича" във Варна на Черно море, срещу когото загубиха финала за Купата на България.

Жребий за първи кръг:

Пирин - Черно море

Славия - Локомотив (Пловдив)

Берое - Монтана

Ботев (Пловдив) - Левски

Литекс - Лудогорец

Още новини от български футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До КоментаторДунав имат още доста да поработят в средната линия и защитата. Вярно, имат голям прогрес за последната година след 2 години при аматьорите. Ето няколко контроли с по-изявени наши отбори - плътно отбелязани по 2 гола всеки мач:Черно море - Дунав 0:2Спартак Пл - Дунав 1:2Берое - Дунав 4:2Черно море - Дунав 4:2
11
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Има Лудогорец II и Литекс II, a няма Левски II?Къде блейте бе софиенци?
10
0
 
0
 
! Отговори
dp преди 8 години
След някоя година като останат още по-малко отбори ще бъдат дерби след дерби:Пирин-Монтана,Хасково-Марек и т.н. и т.н.Какви дербита сънувате като са останали Пенка-Мара ,Мара -Пенка .КОЙ го докара до това положение??????????????
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8 Скоро, 3 пъти подред вземаха лиценз "на косъм", 4ти път няма да има :) Слава богу, няма да гледаме Левски - БАТЕ (Жилина, Иртиш, Дебрецен, Олимпия, Слован.....)
8
1
 
4
 
! Отговори
Матейко преди 8 години
До MiroМа и леефски ли е в А група?Не знаех...
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦСКА трябваше да бъде закрит още през 1991 - олицетворението на комунизма и безсрамието в българския футбол!!!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5в различни квартални градинки играят и няма да има пряка среща :)
5
3
 
8
 
! Отговори
хахахах преди 8 години
До АнонименЦска - Локо сф е 31-я кръг, на стадион неизорана нива в първото село на изхода северозападно от София, комплекса е близо до селската чешма, до дървото с дебелата сянка.
4
5
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
ДО: ,,Пф..на бас,че ЦСКА във "В" Група ще е по посещаван,от колкото "А" Група гледана по ТВ :) :) :)''ТО ТОВА СЕ ЗНАЕ И ОЧАКВА ОТ ВСЕКИ МИСЛЕЩ В БЪЛГАРИЯ.ПО-интересното е оборът на ДЕБЕЛАН ПЕЕВСКИ до кое място ще го добутат този сезон, все пак два неови душманина бяха изхвърлени от групата и е редно да живне малко?
3
4
 
10
 
! Отговори
Miro преди 8 години
ама като гледам жребия л(п)еевски първа точка ще вземете чак в 5-тия кръг...
2
11
 
9
 
! Отговори
Блъско преди 8 години
каква е тази група с 10 отбора,то ще ни писне едни и същи мачове да се играят,след вторите мачове по между си после е такава безмислица и скука,че не виждам кой ще плати да ги гледа
1
18
 
11
 
! Отговори
Hermann преди 8 години
Пф..на бас,че ЦСКА във "В" Група ще е по посещаван,от колкото "А" Група гледана по ТВ :) :) :) " За честта на Родината,за ЦСКА и дружината.Винаги ще бъдем тук,винаги ЕДИН ДО ДРУГ "