Ментето Бруно Рибейро закопа Лудогорец

Защо бе взет треньор с 14 победи в 58 официални мача?
Обновена: 22 юли 2015 14:19 | 22 юли 2015 09:50, Александър Попов
66
Ментето Бруно Рибейро закопа Лудогорец
Снимка: Булфото, архив

Срам? Резил? Позор? Не, не и не! Всички тези прилагателни са твърде незначителни, меки и т.н. след отпадането на Лудогорец от Милсами във втория квалификационен кръг на Шампионска лига.

Разградчани трябваше отново да се превърнат в бялата лястовица за българския футбол. Да доведат у нас европейски грандове, "Васил Левски" да се пука по шефовете, да се радваме на футболисти от ранга на Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Еден Азар. Но вместо това се нагледахме на поредната срамна страница във футбола ни.

Феновете на Левски и ЦСКА се надпреварват – Тампере, Зимбру, списъкът е дълъг. До тях вече "гордо" се нарежда Литекс, а от тази вечер и Лудогорец. Но да обърнем по-голямо внимание на разградчани. Три официални мача, три загуби, един вкаран гол. Има нещо гнило и проблемът веднага трябва да бъде намерен и отстранен. А гнилото се вижда от далеч и се казва Бруно Рибейро.

То не бяха оправдания за напуснали играчи, нови, необигран състав и т.н. Очевадно е, че португалецът подцени Милсами. Не бяха гръмки изказвания "ще бием", "по-добри сме", "ще ги елиминираме". Рибейро обаче беше брутално надигран от колегата си Юри Осипенко в тактическо естество.

Тази година беше шансът на Лудогорец да надгради, да достигне ново ниво, което трудно може да бъде изравнено у нас. Така, както БАТЕ Борисов направи в Беларус, примерно. Но с португалско менте начело на отбора това няма как да стане. След 70-ата минута срещу Милсами, Лудогорец тотално издъхна, футболистите бяха гроги. Ясно е кой носи вина за това – Рибейро и треньорският му щаб, начело с кондиционните специалисти в клуба.

Скаутското звено също има вина. Откъде изкопа ментето Бруно Рибейро? От кратка справка в интернет и дете може да намери, че приятелят, протежето на Жозе Моуриньо, както той се представи на първата си пресконференция у нас, има трагична статистика. От 55 мача, начело на всички отбори, които е водил (без Лудогорец), има едва 14 победи, 16 равенства и внушителните 25 загуби. Е, вече са 28, ако включим и срещите му начело на разградчани. Смешно, нали?

И тук идва резонният въпрос – защо въобще Кирил Домусчиев освободи доказан специалист като Георги Дерменджиев, който му донесе купища милиони от Шампионска лига и назначи този анонимник? Но сигурно и той не знае отговора...

Автор: Веселин Коларов, Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията е поръчана от мен.Искрено ваш Георги Дерменджиев! :)
24
2
 
18
 
! Отговори
Rz преди 8 години
И зад Петев, и зад Стоев седеше Дерменджиев. Той познаваше играчите перфектно, знаеше в каква форма са, създаваше конкуренция между тях и извличаше най-доброто.
23
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рибейро не е основно виновен. Гелосаният се обожестви, налапа много парички, услади му се а и Баце му е другар и той зимка от кинтите. Гелосаният изигра мръсната роля да закопае ЦСКА и си го получи. У нас когато незнайник забогатее естествено сдалавери и близки отношения с властта се доблелижава до Господ и започва да живее в измисленият си свят на непогрешимост. Сега си го получи.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОДАЛЖАВАМЕ НАПРЕТ!
21
2
 
23
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 8 години
"Той (Дерменджиев) просто пое инерцията, която отборът беше набрал с Петев и Стоев."Именно. Петев изгради отбор, Стоев го доразви. Дерменджиев взе изграденото, но под негово ръководство се виждаше, че отборът лека-полека тръгна надолу.А назначаването на Бруно Рибейро беше катастрофална грешка.
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с този "доказан специалист" Дерменджиев ! ТОЙ е причината за загробването на Лудогорец. Под негово ръководство Лудогорец загуби комбинативната и бърза игра. Под негово ръководство започна отбора да се издънва още в А група. Той просто пое инерцията, която отборът беше набрал с Петев и Стоев. Рибейро не може да поправи отбора, видимо е, но и има най-малка вина за сегашното му състояние.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даааа, нема да има кинти и за доцента - специалист по дължината на маркучите. Приплака ми си чак!!!
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Домуса съдбата му го надруса!! Лакомият гелосан *** сам си се закопа.
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошо-о... Ами сега Гелосаният и Б.Б. как ще перат парите от амфетамините, произвеждани в Разград?!
16
1
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
"Моторът си е мой ,мога да слизам от него както си искам"
15
2
 
33
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Ивайло Петев, Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев са в пъти по добри и успели треньори от този португалец, ако погледнем статистиката им.В края на миналия сезон Лудогорец стана шампион но отпадна от Левски за купата на България. Освобождаването на Георги Дерменджиев заради това, че не е спечелил всичко през сезона в Бълграия не може да се случи даже и в компютърна игра! Когато има текучество на футболни мениджъри и собствениците се месят това е резултата ... Киро ти си звезда! :-D
14
2
 
2
 
! Отговори
do dedo goshe преди 8 години
Vikash stiga ni tolkova. Trqbva da mislim outsider-ski.
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълниха гушката от Черното тото. Малка част от сумата ще покрие без проблем неустойките от изгонването на стария треньор и назначаването на нов.Ясно пролича истинското лице на собственика и приятеля му Перуканчо.
12
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хак да им е на Кренвиршогорец!!!Честито на Киро Гелата!!!
11
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старото правило гласи:-когато нещо работи,не го променяш! Само,че,когато в главата ти са само пари и гледаш да купиш евтино,а да продадеш скъпо,да не се изръсиш някой лев повече,защото трябва да си" ефективен",накрая тези бакалски сметки ти излизат през носа.
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм следил точно,кой от предходните треньори има най-голям принос за развитието на Лудогорец(не ме е интересувало),но ясно помня изявленията на Кирчо,че много са си повярвали и са искали повече пари,сега резултатите са видими.По същият начин,така наречения "бизнесмен",управлява и пристанище Бургас,след,като срина 5 пъти заплатите на работещите там(не се шегувам),сега цари пълен разпад.
9
6
 
21
 
! Отговори
до влади преди 8 години
Може би с още една идея по-назад, да започнеш списъка от Петев. Добър или лош, и той има принос за окомплектоването на състава. Колкото до португалеца, не съм му фен, нито пък на "Крейзи Форест - Ц" (последното го видях в 1 блог!), но си мисля, че е погрешно да се правят изводи от 2-3 седмици работа и толкова мача. Особено у нас, където всяка Н-разрядна звезда има самочувствието и манталитета да е нещо повече от Меси и Кристиано взети заедно, но най-я бива да играе по масите на Син Сити.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vladyПосредствените отбори са с родна марка ;) Милсами се доказа като по-добър и по-класен отбор - 2 мача:2 победи
7
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе. Точно Рибейро е виновен, че тия не могат да тичат... Това си е отколешна слабост на примабалерините, наречени футболисти. Не един треньор си е заминал, защото се е опитал да ги накара да се изпотят за незаслужено високите им заплати и премии.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато работиш по почина на ШЕФА,а той от своя страна работи по почина на бай ти ***:-едно магаре да вържем,като кажа,ще свърши работа,само и само грешни парици да не се дават,това е резултата.