Ментето Бруно Рибейро закопа Лудогорец

Защо бе взет треньор с 14 победи в 58 официални мача?
Обновена: 22 юли 2015 14:19 | 22 юли 2015 09:50, Александър Попов
66
Ментето Бруно Рибейро закопа Лудогорец
Снимка: Булфото, архив

Срам? Резил? Позор? Не, не и не! Всички тези прилагателни са твърде незначителни, меки и т.н. след отпадането на Лудогорец от Милсами във втория квалификационен кръг на Шампионска лига.

Разградчани трябваше отново да се превърнат в бялата лястовица за българския футбол. Да доведат у нас европейски грандове, "Васил Левски" да се пука по шефовете, да се радваме на футболисти от ранга на Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Еден Азар. Но вместо това се нагледахме на поредната срамна страница във футбола ни.

Феновете на Левски и ЦСКА се надпреварват – Тампере, Зимбру, списъкът е дълъг. До тях вече "гордо" се нарежда Литекс, а от тази вечер и Лудогорец. Но да обърнем по-голямо внимание на разградчани. Три официални мача, три загуби, един вкаран гол. Има нещо гнило и проблемът веднага трябва да бъде намерен и отстранен. А гнилото се вижда от далеч и се казва Бруно Рибейро.

То не бяха оправдания за напуснали играчи, нови, необигран състав и т.н. Очевадно е, че португалецът подцени Милсами. Не бяха гръмки изказвания "ще бием", "по-добри сме", "ще ги елиминираме". Рибейро обаче беше брутално надигран от колегата си Юри Осипенко в тактическо естество.

Тази година беше шансът на Лудогорец да надгради, да достигне ново ниво, което трудно може да бъде изравнено у нас. Така, както БАТЕ Борисов направи в Беларус, примерно. Но с португалско менте начело на отбора това няма как да стане. След 70-ата минута срещу Милсами, Лудогорец тотално издъхна, футболистите бяха гроги. Ясно е кой носи вина за това – Рибейро и треньорският му щаб, начело с кондиционните специалисти в клуба.

Скаутското звено също има вина. Откъде изкопа ментето Бруно Рибейро? От кратка справка в интернет и дете може да намери, че приятелят, протежето на Жозе Моуриньо, както той се представи на първата си пресконференция у нас, има трагична статистика. От 55 мача, начело на всички отбори, които е водил (без Лудогорец), има едва 14 победи, 16 равенства и внушителните 25 загуби. Е, вече са 28, ако включим и срещите му начело на разградчани. Смешно, нали?

И тук идва резонният въпрос – защо въобще Кирил Домусчиев освободи доказан специалист като Георги Дерменджиев, който му донесе купища милиони от Шампионска лига и назначи този анонимник? Но сигурно и той не знае отговора...

Автор: Веселин Коларов, Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Според мен всички знаем отговора, з/о Рибейра е треньор, а той е за да доведе до успешен край бизнес проекта Лудогорец. Голяма инвестиция, бърза възвръщаемост, к/о се случи до миналата год. Сега трябват детски школи и време, за да стане нещо от Лудогорец, но бизнесмените време нямат, за това ще приключат проекта.
44
1
 
0
 
! Отговори
Фен преди 8 години
Трагедията ще продължи и днес срещу Черно море .С тоя *** начело на отбора нищо добро не може да се очаква.
43
1
 
0
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Беше време на червени победи.ЦСКА. като брониран влак мачкаше европейски шампиони.Над стадионите ехтеше "и знамето червеното свободно нека да се вей"Камък и дърво настръхваха от възгласа на екзалтираната публика"Цялата страна ви гледа Смърт или Победа"
42
1
 
1
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Защото и самият Домусчиев е едно менте.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЦСКА-сертифициран ЕвТи си сертифициран ЕвИд. Лигла!
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооо, господа - за българския футбол или добро, или нищо - мъртвец е все пак ! Дръжте се прилично !
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уефски, Уитекс, ЦеЦКА, Удогоуец!!! Хип, Хип, Ура, Ура!!!
38
1
 
0
 
! Отговори
Инж+ преди 8 години
Не е луд тоя,дето яде баницата......;-)
37
1
 
0
 
! Отговори
1:17 преди 8 години
1:17
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЦСКА-сертифициран ЕвИртишина, че ТамПере, Жилина, Олимпия Х 2, ОФИ, Дебрецен, 3 гола за една минута. Обора не е в Европа, нито *** е в Европа.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЦСКА-сертифициран ЕвКочината дотса по-добре е прадставяла БГ в ЕКТ. Виж за подуянският обор резила е позтоянно състояние.
34
3
 
8
 
! Отговори
Пълен резил преди 8 години
Хак му е на Кирил Домусчиев - прави като всички работодатели в България. Вместо да поощри доказани хора като им даде по-високи заплати (напр. треньора и щаба му), той ги уволнява, назначава приятеля на някой си и се получава като във всяко предприятие - катастрофа. Хак му е, нали е председател на сдружението на работодателите...
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако съм на тоя тренер, ще съдя ДНЕС.БГ!Защо обиждате човека, менте бил?
32
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Може пък да се търси елегантен начин за бягство от Разград.Тази година всички президенти почти едновременно вдигнаха бялото знаме,което ми подсказва че финансовия източник за всички е един и същ,може би с малки изключения
31
1
 
10
 
! Отговори
Gosho преди 8 години
Най-обичам като "Васил Левски" се пука по ШЕФОВЕТЕ...
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мене ми е по-интересно защо Домуса смени няколко треньора в рамките на 2 години? Защо махна Петев, Стоев и Дерменджиев? По тяхно време отборът вървеше напред.
29
3
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Който гроб копае други му .... значи има лопата ! :))))
28
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е началото на края на турския изкуствен отбор от Делиормана, начело с назначение бизнесмен Свинаров!
27
5
 
12
 
! Отговори
защо загубиха? преди 8 години
Значи, гледайте сега. Българските футболисти са пълна скръб, "проявяват се" само когато играят срещу други българи. Видяхме много добре нац. отбор как вкара ЕДИН гол на Малта с ТРИСТА ЗОРА. Така че нема начин Лудогорец да използва българи нападатели. Затова използват чужденци. Щеха да използват и чужденци защитници, ама на, пусти правила на ФИФА. Затова са натирени българите да "пазят", а Моци каратиста - да ги наглежда. Ама Моци не може да бъде навсякъде, затова видяхме тъпите голове на Милсами
26
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Съперникът на Шкендербеу се казва Милсами