Динамо Загреб елиминира Мьолде в уникална драма

Норвежците изпуснаха и две дузпи
0
Динамо Загреб елиминира Мьолде в уникална драма
Снимка: Reuters

Хърватският шампион Динамо Загреб оцеля в голяма драма срещу норвежкия Мьолде на скаднинавска земя във втора среща-реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Двата тима врътнаха равенство 3:3, но хърватите продължават напред след общ резултат от двата мача 4:4 и правилото за повече попадения на чужд терен.

Драматичното в този мач бе, че Динамо имаше аванс от 0:3, но домакините съумяха да вкарат три попадения и бяха на косъм от немислимия обрат. Той щеше да бъде съвем реален, ако Камара и Синг не бяха изпуснали дузпи в 7-ата и 45-ата минути.

Още в 8-ата минута на срещата Мьолде получи правото да изпълни дузпа и зад топката застана Камара, който изпълни наказателния удар в стил Попето и прати топката много високо над вратата.

Хърватите се възползваха от първия си по-сериозен шанс и Пяца даде аванс на отбора си в 17-ата минута, след като противников бранител подаде неразчетено към вратаря и младокът успя да се докопа пръв до топката, а след това от близка дистанция я прокара покрай излезлия да го пресрещне страж.

Вторият гол на гостите също бе след сериозна грешка в отбрана и падна в 20-ата минута. Енрикес премина като на парад през двама противникови играчи, като единият от тях му отне топката за момент, но се подхлъзна. След това се стигна до разбъркване в наказателното поле, а стражът на Мьолде изби, но Адеми вкара кълбото от близка дистанция.

Рог направи резултата класически в 22-ата минута. Така само за пет минути Динамо вкара три попадения и водеше с 0:3. Стражът на норвежите изби нескопосано една топка и Рог от близка дистанция с глава я довкара.

В 43-ата минута все пак домакините върнаха един гол. Хюсаин вкара с прекрасен удар извън наказателното поле, като прехвърли стража на Динамо. В самия край на полувремето домакините получиха и дузпа, но стражът на хърватите успя да отрази удара на Синг.

Това не сломи Мьолде и в 53-ата минута Елионуси реализира от дузпа и намали изоставането на тима му с 2:3, а това бе третата отсъдена дузпа за отбора му.

Грешникът, който пропиля една от дузпите, Камара пък изравни в 75-ата минута, макар че две минути преди това отборът му бе останал с човек по-малко, след като Форен бе изгонен след втори жълт и червен картон. Той засече прекрасно центриране в наказателното поле и реализира, а до края нямаше повече голове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари