Отстраниха Сеп Блатер, натирен е за три месеца

Предполага се, че той е превел 2 млн. евро на Мишел Платини
7 окт 2015 22:42,
9
Отстраниха Сеп Блатер, натирен е за три месеца
Снимка: архив, Reuters

Президентът на ФИФА Сеп Блатер е отстранен от поста за срок от три месеца, съобщи BBC.

Причината за това е, че срещу швейцареца беше започнато разследване по подозрение за корупция. Предполага се, че той е превел нелегално два милиона евро на боса на УЕФА Мишел Платини. Френската легенда обаче е категоричен, че всичко е легално.

"Президентът е отстранен за 90 дни от поста си. Това е всичко, което знаем на този етап. Повече няма какво да ви кажа по въпроса”, лаконичен беше съветникът към ФИФА Клаус Щелкер.

На 26 февруари догодина ще се проведат нови избори за президент на световната футболна централа. Самият Блатер вече се закани, че дотогава не смята да подава оставка, но ще се завърне на поста малко преди вота.

Блатер управлява ФИФА от 1998 година, но в последно време името на асоциацията беше забъркано в куп скандали, свързани с взимане на подкупи. Има подозрения, че Русия и особено Катар са спечелили домакинствата на световните първенства през 2018 и 2022 г. по нечестен начин.

Още спортни новини вижте в gol.bg!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
коментари 3,4 - това са несериозин коментари. Първо няма такава международна организация която може да съди Путин, при положение че той разполага с най-мощната армия в света и прави каквото си науми.Второ - санкциите срещу Русия не работят, русия разширява влиянието си.Трето - ЕС има нужда от Путин..
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомням си как му се възхищаваха на Д.Строс -Кан и колко отвратени бяха посел от него.....това е ЛИЦЕМЕРИЕ.Ами Меркел? Ами тя не знаела какъв ефект ще има политиката на отворени врати върху страната й??? Моля? А кой да знае. тука ние в кръмите се сетихме, тя която управлява ЕС не знае.АЛОООО!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фифа са егати лицемерите. Много отдаван се знаеше, че Блатер е корумпе, още като хванаха ИВан Славков беше ясно, Батето бе просот един бушон.. това *** преди три мандата.Но всички се правеха на "умрели лисици".Сега понеже политическата обстановка е друга - леле, той Блатер бил корумпиран!!! Утре ще се окаже че и за шефа на Ф1 Екълстън никой не е предполагал, че е корупиран, въпреки делата му. И за Платини никой нищо не знае.....
2
4
 
9
 
! Отговори
Бончо преди 8 години
Мда... но за раздаденото домакинство на братска Германия, нищо не се споменава. Само една немска медия, обърна внимание, как точно е спечелно домакинството, но интересно темата бързо изпадна в забвение.... пусти двойни стандарти....
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩОМ СА ГО ОТСТРАНИЛИ РАБОТАТА Е ЯСНА НО ВСЕ ПАК ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ КОРУПЦИЯТА ТАМ Е ЯКА И НЕ САМО ТАМ!!!ТОВА ЕДНА ДЪРЖАВА ДА СТАНЕ ДОМАКИН НА СВЕТОВНО НЕ Е МАЛКА РАБОТА!!!!! И КОЙТО ИСКА ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ БРЪКНЕ :D