Крайните ултраси с Кодекс: Без насилие по стадионите!

Сериозни последствия ще има за тези, които не изпълняват споразумението
20 фев 2016 08:00,
26
Крайните ултраси с Кодекс: Без насилие по стадионите!
Снимка: архив, Булфото

Безпрецедентна среща на футболни ултраси се проведе тази вечер в Пловдив.

Тарторите на най-крайните фракции и агитки на основните футболни отбори в България се разбраха да борят заедно насилието по трибуните и се подписаха под специално изготвен за целта Кодекс на Честта.

Кодексът забранява насилието над родители с деца и обикновени фенове, както и употребата на оръжия при ръкопашна схватка.

Според приетия документ от ултрасите, не е проява на мъжкарско поведение да се рита паднал човек, както и да биват пребивани до смърт по-слаби противници.

Предводителите на най-крайните фракции се обединиха около идеята обикновените хора да бъдат върнати на стадионите, а подрастващите да бъдат учени на чест, достойнство и човещина.

"Най-важното! Първа точка – неизползването на оръжия, подръчни материали, бомби, какво ли още не – във създали се ситуации, конфронтации, сблъсъци...", коментира пред bTV Пламен Маринов от "Сектор Г", ЦСКА.

Колегата му от Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндилян посочи, че възпитанието на подрастващите е най-важната задача:

"Основната идея на тази инициатива е да се върнат хората по стадионите. Футбол пред празни трибуни е нещо безсмислено!", каза той.

Срещата в Пловдив се проведе в залата на четиризвезден хотел и, противно на очакванията, момчетата с качулки и татуировки по бицепсите бяха изключително толерантни  и възпитани в поведението си.

"Разчитаме да дадената мъжка дума. Но ако някой наруши кодекса, ще има сериозни последствия, за които само ние си знаем", уточниха участници в срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля не ни занимавайте с разни КЛОУНИ живеещи в някакъв техен паралелен свят.Тези ако можеха да се видят от страни какви *** са щяха да се самоубият НЕЗАБАВНО!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно подкрепям! Сега отивам на дербито с Локо! Какво ще докажат ултрасите на Локо ако ме срещнат 10 човека и ме пребият мен със сина ми?!
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се забрани футбола в България , така ще могат да интегрират безработните радикализирани хулигани
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Създанията на ГЕРБ
6
4
 
5
 
! Отговори
ДАНС преди 8 години
Какъв е този НЕЗАКОНЕН Кодекс на Честта , ДАНС знаят ли за тези незакони Арабаконашки истории , нищо ново по тези Земи след 120 години Хайдушките престъпления модернизирани
5
3
 
10
 
! Отговори
Хора събудете се преди 8 години
Днес - футболни ултраси, утре - кафяви батальони!
4
6
 
8
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Похвално.
3
2
 
14
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Това са глупости на търкалета - както казваше моята баба !! След като осакатиха сума народ - със всякакви средства и способи, сега мръсниците приели "кодекс" Единственото противоборство може да бъде от страна на полицията! Т.е. държавата да си влезе в ролята! Но тя категорично отказва, защото много голяма част от тая пасмина, която изгони хората от стадионите, е /или е на/ "наши хора" и не смеят полицаите да ги пипнат. Къде я конната полиция на социализЪма ?????
2
1
 
9
 
! Отговори
65 преди 8 години
Прочетете внимателно последното изречение--ако някой сгафи ,ще се САМОразправят както те си знаятТова ако е добър тон.Достатъчно е че полицаите се саморазправят и бият и без причина.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали може да се вярва на тези хора.Спомням си една случка преди доста години.Дучето като му гледам интервюта и е много толерантен и против насилието.Беше ни срещнал с един приятел на ,,Графа,, и съм убеден,че ако не беше на тази оживена улица щаха да ни утупат дрехите,съдейки по това което ни казаха.Провокира ги факта,че аз бях с къси гащета на Левски.Те бяха 7-8 юнака,ние бяхме деца.....