Домусчиев е оптимист за Висшата лига

Всеки клуб с гарантиран бюджет, иска той
Обновена: 1 апр 2016 08:32 | 1 апр 2016 08:32, Александър Попов
10
Домусчиев е оптимист за Висшата лига
Снимка: Булфото

Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев ще пропусне срещата на клубовете на 5 април заради пътуване до САЩ.

"И ние имаме предложения, които ще представим на срещата. Но според мен няма как да се случат нещата без две основни условия", заяви той пред "24 часа".

"Първото е да има гарантиран минимален бюджет за клубовете, за да не се допускат изкривявания през сезона. И на второ място е държавната подкрепа за общини и отбори, за да се оправи инфраструктурата. С това, с което се разполага в момента, тъпчем на едно и също място. Ако нямаш терен, осветление, по-добре да не се кандидатираш. Който няма стадион може да играе някъде, където има условия под наем. В Разград сме готови да приемем още един-два отбора. До лятото ще бъде готов стадионът, който правим за втория отбор, който ще бъде с осветление и всичко", каза Домусчиев.

Според него проектът може и да се реализира, след като БФС е наел за консултант холандска фирма, за да няма после проблеми с ФИФА и УЕФА.

Според Домусчиев обаче задължително трябва да се увеличи елитната група, за да могат повече играчи да вземат участие в мачовете.

"В момента има 10 отбора. Излиза, че в елита играят 200-300 играчи с чужденците и тези от ЕС. Какво правим с школите? Тези деца трялва някъде да играят, а не после да се чудим защо не се развиват", категоричен е Домусчиев.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Локо!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Домуса видя, че ЦСКА във В гр. има повече публика отколкото има цялата А гр. взета заедно. Сега иска ЦСКА във Висшата лига за да събере по 4 лв. от червените феновете, като им предава мачовете по Диема Екстра. Освен това щял и стадиона си да дава под наем. Бас ловя, че Локо Горна и Дунав също ще получат покана. Може и Добруджа. Потенциални наематели са. Поговорката "Каквото и ти говорят, знай, че става дума за пари" все едно е писана за Домуса.
5
2
 
3
 
! Отговори
Бай Онзи преди 8 години
До Анонимен - Навсякъде и във всичко, личи неистовото говеждо желание да останат в групата о сами. Та,белким най-сетне станат шампиони! Но този говежди мерак, няма как да стане действителност- говедата и сами да са, ще намерят начин пак да са втори! Калъфката е тяхната орис, орис на прокълнат отбор, и от нея няма как да избягат !
4
0
 
3
 
! Отговори
bzzzzz преди 8 години
Висша Междугалактическа Лига.
3
2
 
9
 
! Отговори
не е ли нагъл преди 8 години
"Първото е да има гарантиран минимален бюджет за клубовете, за да не се допускат изкривявания през сезона. И на второ място е държавната подкрепа за общини и отбори, за да се оправи инфраструктурата" - АЛОУУУУ клобевеет са ЧАСТНИ. каква финансова помощ от държаваат искаш. Държавата може да помогне с изгражданато на площандки и спортни бази, със със със създаването нанормативан уредба, но с финасиране на клубове - НЕ
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още от времето на Иван Славков тенденцията бе намаляваме количеството, за да увеличаваем качеството. При Б.Михайлов продължи тази тенденция. ОТбори бяха 18 станаха 16 после 14, 12 сега ги доведоха до 9.....сега пък искат да ги УВЕЛИЧАВАТ? от какъв зор след като 25 години ги намалявахте?
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз не съм...и като отидат в тази висша лига някакви тимове като ЦСКА или ЛОКО СФ - какво? как ще се обезпечат финансово? а стадиони как ще направят за да отговорят на изискванията на Уефа? вие виждате че Левсик се мъчи вече трета година със стадиона, пък какво остана за ЦСКА която има дългове към "АРмията" или за Локо с "надежда". Ако трябва нека не играе с 4 отбора, но да бъдат изрядни. Ако висша лига ще е на думи няма смисъл....