Легендата благодари: На феновете, на колегите, на България…

Стоичков: Не обичам да казвам "Аз" заради тези зад мен
Обновена: 21 май 2016 13:00 | 21 май 2016 10:03,
55

Снимка: Булфото

Легендата на българския футбол Христо Стоичков благодари на феновете, колегите си и на България по време на вълнуващото шоу на стадион "Васил Левски".

С мокро от сълзи и проливния дъжд лице Камата се обърна към хилядите на трибуните с развълнуван глас:

"Много са големите ми мачове, искам да благодаря на тази прекрасна публика, този мач се даваше в много държави. В дъжд у и студ не се предаваме. Благодаря им защото в годините едва ли щяхме да прогресираме без тях. Намираме с тях сили да излизаме и побеждаваме. Направихме хората щастливи. Този празник не е за Христо Стоичков, а за хората. Дай боже българин да вдигне отново купата в Шампионска лига."

Още по темата
Камата, който развълнува всички с трогателното си признание пред отишлите си наскоро Трифон Иванов и Йохан Кройф, отдаде дължимото и на колегите си, с които е делил терена през годините.

"Благодаря на колегите от националния отбор, колегите от Барселона, от Парма, от другите отбори. Любовта и уважението не се купува. Докарах златни топки, златни обувки. Показаха, че знаят къде е България.", пише gol.bg.

Стоичков коментира и блестящите изяви на Хорхе Кампос. "Днес му е позволено, не играехме за 3 точки. Благодаря му, имаше проблеми с пътуването, поради лошо време, но показаха че знаят да уважават. Друго всичко съм го оставил настрани – трофеи, победи."

"Аз им благодаря на феновете, защото показаха на моите колеги как се обича. Тези резултати през годините са на треньорите, приятелите, семейството, публиката. Аз не обичам да казвам "Аз", защото тези, които са зад теб, все едно не ги уважаваш."

"Направих няколко тренировки, но не сме забравили да подаваме, да вкараме някой друг гол", добави Камата след срещата, в която отборът му победи с 4:1 сборния тим на звездите.

"Доволно свири днес съдията. Доволно свири за нас", каза още с усмивка Стоичков.

"Днеска като видях стадиона си спомних мача с Германия, дъжд, студ, вятър, но публиката не ни остави."

Стоичов прогнозира, че на 24 май на финала за Купата на България стадионът ще бъде отново пълен и пожела победа на ЦСКА. "На 24 май има друг мач, финалът за Купата на България. Надявам се, че ЦСКА ще победи."

Легендата добави, че на този етап няма шанс да се върне в България, тъй като има договор до 2020 година."На този етап няма шанс да се върна в България, такива са ми задълженията и договора до 2020 година. Помагаме на всички деца и школи да израстват. Това което правим за тях по-добре от дистанция.

"Благодаря на България, нищо повече!", завърши Стоичков.

Още за шоуто четете на gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
peorgi banov преди 7 години
O, kakva studena voda se izlivashe nad 240 minuti non stop varhu futbolistite i i publikata....i vsichki ostanaha na stadiona....:-):-):-):-)* nikoi ne izbiaga ot stadiona da iade pekan malak i pekan rachen hliab! Iziadoha si go sami edni debeli hora!:-):-):-)
9
11
 
37
 
! Отговори
ист преди 7 години
България обича Стоичков.Честит юбилей майсторе.
8
3
 
24
 
! Отговори
мую преди 7 години
А майстора на чалга-танца, голямата перука ,къде се беше покрил ?
7
12
 
28
 
! Отговори
факт преди 7 години
Добре ,че се роди Стоичков , защото в света не бяха чували за България !! Велик си ,бате , велик !!! А на злобарите , ти си знаеш как да ги поздравиш !!
6
8
 
24
 
! Отговори
янка преди 7 години
През целия мач плаках.
5
9
 
28
 
! Отговори
фергюсън преди 7 години
Толкова много публика ,сигурно никога няма да има до края на света !!Само Стоичков можа да я събере !! Имаше фенове от най-отдалечената точка от София !!
4
8
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
До СМЕШЕН МАЧСмешен малко си ти.. :/
3
37
 
16
 
! Отговори
СМЕШЕН МАЧ преди 7 години
ГЛЕДАЛ СЪМ БЕНЕФИСИ, ЮБИЛЕИ- НАИСТИНА ПРАЗНИЦИ ЗА ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА ФУТБОЛА, АМА ТОВА СНОЩИ БЕ ПАРОДИЯ. ПЪЛЕН СМЯХ. НЯМАШЕ ФИНТОВЕ ЗАКАЧКИ, БЪЗИЦИ, СМЕШНИ СЪДИЙСКИ ОТСЪЖДАНИЯ... НЯМАШЕ ШОУ. НЕ 88.88лв. 0.88лв. НЕ ЗАСЛУЖАВШЕ ЗА БИЛЕТ. НО ПОНЕ ПРИБРАХА НЯКОЙ ДРУГ МИЛИОН ОРГАНИЗАТОРИТЕ.
2
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стоичков е велик футболист! Да ни е жив и здрав още много години!
1
45
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
В България има култ към простотията. Факт !Кланят се на един човек, че бил известен .. С какво ? С това, че е добър ритнитопковец в нагласени мачове ?А, като човек какъв е ?Защото Ван Бастен беше брилянтен футболист, но и възпитан човек.Нашият Гунди не съм левскар е блестящ пример за поколенията !Какъв е Стоичков ? Всички знаем.Стига сте ни натрапвали прос.таци !И не го наричайте "българин" !Дъщерите на истинските българи не се женят за турци !