Легендата благодари: На феновете, на колегите, на България…

Стоичков: Не обичам да казвам "Аз" заради тези зад мен
Обновена: 21 май 2016 13:00 | 21 май 2016 10:03,
55

Снимка: Булфото

Легендата на българския футбол Христо Стоичков благодари на феновете, колегите си и на България по време на вълнуващото шоу на стадион "Васил Левски".

С мокро от сълзи и проливния дъжд лице Камата се обърна към хилядите на трибуните с развълнуван глас:

"Много са големите ми мачове, искам да благодаря на тази прекрасна публика, този мач се даваше в много държави. В дъжд у и студ не се предаваме. Благодаря им защото в годините едва ли щяхме да прогресираме без тях. Намираме с тях сили да излизаме и побеждаваме. Направихме хората щастливи. Този празник не е за Христо Стоичков, а за хората. Дай боже българин да вдигне отново купата в Шампионска лига."

Още по темата
Камата, който развълнува всички с трогателното си признание пред отишлите си наскоро Трифон Иванов и Йохан Кройф, отдаде дължимото и на колегите си, с които е делил терена през годините.

"Благодаря на колегите от националния отбор, колегите от Барселона, от Парма, от другите отбори. Любовта и уважението не се купува. Докарах златни топки, златни обувки. Показаха, че знаят къде е България.", пише gol.bg.

Стоичков коментира и блестящите изяви на Хорхе Кампос. "Днес му е позволено, не играехме за 3 точки. Благодаря му, имаше проблеми с пътуването, поради лошо време, но показаха че знаят да уважават. Друго всичко съм го оставил настрани – трофеи, победи."

"Аз им благодаря на феновете, защото показаха на моите колеги как се обича. Тези резултати през годините са на треньорите, приятелите, семейството, публиката. Аз не обичам да казвам "Аз", защото тези, които са зад теб, все едно не ги уважаваш."

"Направих няколко тренировки, но не сме забравили да подаваме, да вкараме някой друг гол", добави Камата след срещата, в която отборът му победи с 4:1 сборния тим на звездите.

"Доволно свири днес съдията. Доволно свири за нас", каза още с усмивка Стоичков.

"Днеска като видях стадиона си спомних мача с Германия, дъжд, студ, вятър, но публиката не ни остави."

Стоичов прогнозира, че на 24 май на финала за Купата на България стадионът ще бъде отново пълен и пожела победа на ЦСКА. "На 24 май има друг мач, финалът за Купата на България. Надявам се, че ЦСКА ще победи."

Легендата добави, че на този етап няма шанс да се върне в България, тъй като има договор до 2020 година."На този етап няма шанс да се върна в България, такива са ми задълженията и договора до 2020 година. Помагаме на всички деца и школи да израстват. Това което правим за тях по-добре от дистанция.

"Благодаря на България, нищо повече!", завърши Стоичков.

Още за шоуто четете на gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
8
 
! Отговори
mnenie преди 7 години
Браво на Сираков, че изобщо излезе да играе. Той я беше закъсал сериозно, а за малко и гол щеше да вкара.Жалко за Пенев: 7. Костадинов, 8. Стоичков, 9. Пенев - тази фраза е част от моето детство.(Диего Марадона също не дойде, но сигурно шейха го пои в Дубай с качетвена стока и не му се мърда от там. Набарал е рая на земята).
29
4
 
8
 
! Отговори
angeliada преди 7 години
велик човек
28
4
 
19
 
! Отговори
аз съм българче преди 7 години
Пропътувах целия път от Варна до София, имаше хора от цяла България, скачах и пях с всички 2 часа на проливния дъжд до глезените във вода (сектор Б, 2-ри ред) за да уважа юбилея на този човек. Дал ни е толкова много емоции и радост и се радвам, че 42 хиляди души му отдадохме необходимата почит, а той от своя страна ни даде поредното страхотно шоу.
27
7
 
22
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Стоичков е ИСТОРИЯ! ТОЙ, драги дами и господа е ИСТОРИЯ! Легенда! Написано е във ВРЕМЕТО! Въобще не ме и.е, псува ли, про-ст ли е, за кого ще се омъжват щерките му! На гроба, след дълги години, желая му здраве и хъс за работа, ...може да сложиш само една дума и тя ще е достатъчна: СТОИЧКОВ! Повече няма да е нужно. Така че, аплодисменти за най-великия футболист на България! Ако не ви харесва мое си цитирам: " ....е...те ***...й...те".
26
7
 
13
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Вижте сега, драги земляни! Където и да отидете по малката Ви синя планета и кажете "България", ако ги изгледат тъ-по моля кажете и втората ключова дума. "Стоичков". Ако продължават да ви гледат тъ-по, моля, не казвайте каквото и да е повече. Вас, така или иначе никой не Ви бръсне за ...сли-ва. Ако обаче кажете "България" и очите на човека отсреща светнат, то със сигурност трябва да кажете и "Стоичков". Тогава вече се появява и усмивка! Многократно изпробвано!
25
9
 
31
 
! Отговори
8 преди 7 години
ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЗИ,КОИТО ГО ПЛЮЯТ,СТОИЧКОВ Е ИЗВЕСТЕН ПО СВЕТА.НЕГОВАТА РАБОТА Е ДА РИТА ТОПКАТА И ТОЙ СИ Я ВЪРШЕШЕ ПЕРФЕКТНО.А ТЕЗИ,КОИТО ГО ПЛЮЯТ ,СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ ,ОСВЕН МАЙКИТЕ ИМ,ДРУГ НЕ ГИ ПОЗНАВА.ТЕ СА ЕДНИ НЕЩАСТНИ ЗАВИЖДАЩИ КОМПЛЕКСАРИ,КОИТО В ЖИВОТА СИ НЕ СА ПОСТИГНАЛИ АБСОЛЮТНО НИЩО!
24
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки един народ независимо в коя точка на света живее - цени и почита своите светий от сърце, само Българите плюем безобразно върху успеха на себеподобните.Не искам да коментирам по долните негативни изказвания на доказани комплексари без цел в живота.Стоичков записа със златни букви името си в историята, заслужи си любовта и уважението на хората в световен мащаб - едва ли има по голяма награда от това.Поклон и респект към този Българин !!!
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подуяне, оле! Това са вторите, вечно втори. Подуяне ще са втори след чорбата, кремвиршите и латекса.
22
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да пишете Стоичков е един от златните за нас момчета,които прославиха България.Другото не е интересно.А това че не ни е подобрил хала не е негова мисия.И Стилян и Бербатов прославят България,а ние само плюем по всеки който е успял!За това и хала ни е такъв.Това че са имали футболистите дразги помежду си - че кой ги няма?Пък и това не е наша работа.Аз ги почитам и им свалям шапка,защото и чрез тях все пак познават България.Те проправиха пътя,другите да ги следват никой не ги спира!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво
20
2
 
30
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Само на мен ли ми се стори странно,че го нямаше Боби Михайлов?
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво означава думата замязал?на шопски диалект ли е?
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимензамязал?
17
1
 
4
 
! Отговори
Gugutka 2 преди 7 години
Blagodarim na g-n premiera za dekoraciata s chervenia kilim i kordonite pokrai nego pred paradnia vhod na bg national stadion i za chudesnata ohrana na mvr! :-):-):-):-) hem i dajda ne spria izobsto! :-):-):-)
16
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик!
15
5
 
28
 
! Отговори
Край преди 7 години
депресия по български било - когато даже и нещастието на другия, не те радва.завист голяма има в нас. не знам други да могат така хубаво да се оплюват и да не могат да признаят успехите на другите. Ти дето плюеш можеш ли да събереш едни от най-добрите в своята професия в България?
14
11
 
34
 
! Отговори
фергюсън преди 7 години
Добре ,че се роси Стоичков ,за да разбере света ,че има държава България !! Всички спортист и политици взети заедно не са прославили страната ни ,както Камата !
13
6
 
31
 
! Отговори
до ха-ха-ха преди 7 години
Човече,пий си хапчета и се лекувай ! Ти си срам за България,ти не си Българин,ти ***,който нищо не е направил,нито за себе си,нито за нацията си.Такъв човек мнение не може да има.Той може само да отрича и да плюе по другите около него,защото сивото му вещество стига само за това.Ако беше изгледал целият спектакъл щеше да разбереш,че всичко това Стоичков и компания го правят за България и хората да може поне за малко да забравим проблемите си и да му се насладим Поклон пред Вас Българи !
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-силният момент беше почитането на паметта на Трифон Иванов. Аплодисменти и сълзи по едно и също време.
11
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А след юбилея г-н Стоичкович е почерпил гостите си с печено на скара месо от Зебри и жирафи! Но малдини nеe ostanal за скарата и хванал веднага самолета за Italy....