Храбра Португалия нокаутира Франция и покори Европа!

Героят за иберийците бе резервата Едер, който вкара в 108-ата минута
Обновена: 11 юли 2016 06:52 | 11 юли 2016 00:36, Веселин Коларов
154
Храбра Португалия нокаутира Франция и покори Европа!
Снимка: Reuters

Португалия шокира Франция на 'Стад дьо Франс', след като постигна успех с 1:0, след продължения, във финала на Евро 2016.
 
Това е шокиращ резултат с оглед на факта, че голямата звезда на иберийците Кристияно Роналдо бе контузен от Димитри Пайе и съответно бе заменен в 23-ата минута.

Героят за иберийците бе резервата Едер, който вкара в 108-ата минута на срещата.

Макар доста хора да бяха отписали иберийците след загубата на Кристияно, то отборът на Фернандо Сантош се мобилизира и в крайна сметка след фантастичния характер, който показа, успя да изстрада най-сладката си победа.

Така Португалия не сгреши 12 минути по-късно, след като през 2004 година загуби домакинския си финал срещу Гърция.

Интересно е да се отбележи още, че това бе първата победа на иберийците над французите в последните 11 мача между двата отбора, след като преди това 'петлите' бяха в серия от 10 поредни победи.

Освен това бе прекъсната и серията на французите, които нямаха загуба на свой терен в големи турнири от цели 18 години насам.

Дидие Дешан пък от своя страна ще трябва да изчака още известно време, за да стане вторият човек в историята, който печели голям форум със страната си като футболист и треньор.

Успехът може да бъде определен като изненадващ, след като французите имаха доста сериозно надмощие в големи моменти от редовното време на мача, а не се виждаше големият лидер в състава на иберийците след излизането на Кристияно. Все пак обаче тази вечер всички видяха, че футболът е непредвидима игра и топката е кръгла.

ВИЖТЕ ПЪЛЕН РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА С ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ В GOL.BG!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То остава и "французите" да бяха станали еврошампоани. все пак това е най-доброто представяне на африкански отбор за 150 години футбол.
73
1
 
2
 
! Отговори
e/dldt преди 7 години
ти си новия нострадамос......
72
3
 
8
 
! Отговори
pameten преди 7 години
Преди Евро '88 бихме Холандците с 2-1. Тогава май Пенев и Ники Илиев Вкараха головете.И те взеха и станаха шампиони.Преди това първенство бихме Португалия. И така преди Евро 2020 очаквам много отбори да искат да играят контроли с България и да ги треснем.
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше един нормален мач и това бе Германия-Италия.
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е най-слабото пъревнство от години, изключнвам мачовете на ИСландия и Италия.. Едни отбор като Англия и ИСпания отпаднаха толкова рано, смешниците от Уелс остраниха Белгия, а после не можаха да бият португалия. португамлия стигна дотук с 4 равентва, три пъти с дузпи, два пъти с късно голове - в продълженията. великията Роналдо отбеляза само 3 гола - дав от дузпи. домакинът Франция не стра шампион. А Германия отпадна на полуфинал. Смях през сълзи.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много точно - Франция имаше повече положения, но не се възползва. Португалия реализира своите полжения.
68
1
 
7
 
! Отговори
Мохамее преди 7 години
Който не вкарва му го набухват с картофките.
67
5
 
15
 
! Отговори
Kiy преди 7 години
Якоооо !!! Футбола е жив !!! Браво на Португалия
66
9
 
13
 
! Отговори
123 преди 7 години
Супер изтормозен финал! Неприятни ми бяха и двата отбора!
65
6
 
6
 
! Отговори
shrek преди 7 години
* спечели над Африканция, а Роналдо, как така набързо оздравя?
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От футболен форум на футболен все по-безлична игра!!Игра,колкото да се отбие номера и да се напълнят касите на футболни централи по един или друг начин!!Отдавна парите във футбола не означават качество!!Важи и за играчи,и за клубове!!Няма вече футболни магьосници!!Финансовата футболна инквизиция ги унищожи!!Първенства за ритнитопковци и мъчители на футболната топка!!Скука настана,пълна скука по стадионите,незаслужаваща средствата,които трябва да платиш,че да гледаш наживо!!!
63
1
 
5
 
! Отговори
Фиорентина преди 7 години
Не си кривете душата Едер заби *** си гола.А кой беше тоя дето имаше интервю с него на черен фон.Беше от Сенегал ама кой?
62
3
 
13
 
! Отговори
нн преди 7 години
Половината отбори на това европейско можеха да са на мястото на Португалия. Просто им провървя, който сварил натоварил.
61
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Честито на еврошампионите, въпреки, че не ми бяха на сърце (французите още по-малко). Не съм правил конкретни прогнози за Еврото, но все пак имах няколко.Преди началото:1. Испания няма да стигне до финал2. Исландия ще стигне ПОНЕ до 1/4-финал3. Гризман ще бъде голмайсторПреди финала:4. Португалия има шанс само без Кристиано РоналдоЕ... горе-долу познах.
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин(***) Ти като пикаш ,клекаш ,нали,како?Къде е съдийското подкрепяне,не разбрах? Нали ако имаше такова,Франция щеше да е шампиона ,а не калитковците от Португалия.Май ,май си си повече ***...Иначе след няколко месеца ще разбереш какви сме световни шампиони ,като започнем мачовете със същата тази Франция и Холандия и Швеция..
59
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По - слабо първенство не бях гледал от години. Един случаен отбор без никаква игра стана шампион, след като се класира без победа и вкарва по един измъчен гол в продълженията. Тая Франция пък след като би категорично световния шампион, не може да вкара и един гол на Португалия без Роналдо?!?! Пълна пародия!
58
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер скучен мач. Гледах мач на Крушовица - Телиш, който беше по-добър.
57
4
 
33
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Заслужена победа на Португалия предвид съдийското подпиране на французите срещу Германия и подлото влизане на Пайе срещу Роналду, който дори не му се извини за бруталната постъпка.А щом Португалия е европейски шампион, то какви тогава сме ние, при положение че ги бихме насред Лисабон преди няколко месеца?! Най-вероятно сме бъдещ световен шампион :)
56
3
 
37
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Егати и треньора - да поставиш като основна задача да контузиш най-добрия противников играч?Шестте *** бяха най-грубите играчи, които са се подвизавали на европейско. А съдията така подпираше франсетата, че се изложи пред целия свят.
55
3
 
17
 
! Отговори
ъхъм преди 7 години
До FenА, ТЪЙ, НЕКА ИМ МАМ....ИМ ЧЕРНИЛСКА!!!!Мултикултур-чукундър-ските шваби си го получиха, сега и тези. Поне на игрището...