Швейцарските власти погнаха Бекенбауер за корупция

Подозират го в нелегална схема за домакинството на Мондиал 2006
1 сеп 2016 17:22, Екип на Bulgaria On Air
5
Швейцарските власти погнаха Бекенбауер за корупция
Снимка: Reuters

Швейцарските власти съобщиха, че разследват футболната легенда Франц Бекенбауер за корупция, информира Би Би Си. През март ФИФА стартира разследване срещу шестима души за участието им в корупционни схеми. Подозренията към тях са свързани със спечелването на домакинството за Мондиал 2006 от Германия.

Прокуратурата в Швейцария води свое собствено разследване, свързано с това на ФИФА. Бекенбауер, който тогава ръководеше кандидатурата на своята държава, отрича да е участвал в подобни схеми.

През октомври футболният функционер призна, че е допуснал грешки, свързани с кандидатурата, но категорично отрече да са купувани гласове. Германия победи Южна Африка с 12-11 в гласуването, което се проведе през 2000 г.

Очакват се да бъдат съобщени повече подробности за разследването от главния прокурор на Швейцария. Все още не е ясно, колко са футболните служители, разследвани от властите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
"прогерманец&qu преди 7 години
Винаги съм смятал германците за нация за пример и сигурно е така,но преди Бекенбауер беше Хьонес и двамата се оказват освен отлични футболисти и най-обикновени крадци,хора за пример!!!!!
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наш Сотир няма ли и той да сезира за някой политик или известна личност, която очевидно харчи повече отколкото има!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все пак това може да се случи между цивилизовани държави - Главният прокурор на Швейцария разследва германец. що не опита главния прокурор да разследва някой от ОНД.