Чудеса има! Само вижте събитията във Висшата лига

Интересните моменти бяха в изобилие, а един от тях бе триумфът на Лестър
Обновена: 25 дек 2016 16:42 | 25 дек 2016 15:55, Георги Пешев
0
Чудеса има! Само вижте събитията във Висшата лига
Снимка: Ройтерс

Отминаващата 2016 година бе доста интригуваща във футболно отношение, в английската Висша лига.

Случиха се много зрелищни неща в английския футбол, а "черешката на тортата" без съмнение бе шампионската титла, която спечели среднякът Лестър.

Дойдоха нови големи имена, бе счупен рекордът за най-скъп трансфер, изгряха и нови звезди в английския елит.

Освен това се забеляза пробуждане сред някои "заспали" фаворити, но интересното ще ви оставим да прочетете в по-долните редове на анализа.

Новият сензационен шампион - Лестър без съмнение изуми всички, след като през миналата година спечели титлата във Висшата лига. И то по един фантастичен начин. Това е много странно за футболните специалисти, които още нямат обяснение как го направиха "лисиците". Предпоставките за тази титла бяха много - постоянството в отбора на Клаудио Раниери, както и слабата форма на грандовете, които сякаш не приличаха на себе си по време на целия сезон. През тази кампания обаче нещата си дойдоха на мястото и макар да задържа големите си звезди Лестър ще се бори да не изпадне. Отборът е на крачка от зоната на изпадащите след 17 изиграни кръга и изобщо не оправдава с представянето си шампионската титла, която спечели през миналата кампания. Ще добавим също и изгряването на звездите на Джейми Варди и Рияд Марез.

Възраждането на Ливърпул - Oтборът от "Анфийлд" играе страхотен футбол от началото на сезон 2016/2017, макар че миналата година не успя да се класира дори за зона Европа. Юрген Клоп обаче свърши супер работа по време на лятната подготовка и направи така, че тимът да играе футбол, който напомня на онзи, който играеше Борусия Дортмунд по времето на ексцентричния специалист. След 17 изиграни кръга през новия сезон тимът е на втората позиция в класирането и е само на 6 точки от лидера в таблицата, но мечтите са живи. Миналата кампания иначе бе доста колеблива за отбора и той финишира на непривичното за него 8-о място. Фактът, че не играе в Европа, обаче помага на "мърсисайдци" през настоящата кампания.

Целият обзор на Висшата лига за 2016 година прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: висша лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари