Клубовете от Висшата лига платили £1 млрд. за нови играчи

Манчестър Сити държа първото място в класацията на Sky Sports
29 дек 2016 12:22, Веселин Коларов
1
Клубовете от Висшата лига платили £1 млрд. за нови играчи
Снимка: Reuters
Английските клубове са платили около 1 милиард паунда за нови футболисти през летния трансферен прозорец, изчисли Sky Sports.
 
Най-големи средства за подсилване на състава е отделил Манчестър Сити. На "Етихад" са пръснали 174,2 млн. паунда, като най-скъпата покупка е Джон Стоунс. За правата на централния защитник Евертън получи 50 млн. паунда. Лерой Сане беше привлечен за 37 млн. паунда, Илкай Гюндоган за 21 млн., Клаудио Браво за 17, Нолито за 14, Марлос Морено за 4,75, Александър Зинченко за 3,4, а бразилският талант Габриел Жезус за 27 млн. паунда.
 
На второ място в класацията е Манчестър Юнайтед със 149,55 млн. паунда. Голяма част от тях бяха за Пол Погба (93 млн. паунда), който се превърна в най-скъпия футболист на планетата. За Хенрих Мхитарян "червените дяволи" платиха 26 млн., а за Ерик Байи 30 млн.
 
Челната тройка се допълва от Челси със 122,7 млн. паунда. Най-скъпото попълнение на лондончани беше Давид Луис, за когото ПСЖ получи 30 млн. паунда. В класацията следват Арсенал и сензационния шампион Лестър, който отдели 76,78 млн. паунда за нови футболисти.

Вижте кой клуб колко е платил за нови играчи в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари