Евдокия Попадинова – само на 20, а вече шампионка в Америка

"Не ми се мисли за времето, когато няма да мога да играя футбол"
4 яну 2017 16:50,
22
Евдокия Попадинова – само на 20, а вече шампионка в Америка
Снимка: bgonair.bg

Тя е едва на 20, но вече е шампионка по футбол в Америка. Първата българка, играла в Английската висша лига - Евдокия Попадинова, продължава да прославя България - спечели титлата за дебют на американското футболно първенство.

"Като започнах с момчетата, видях, че футболът ми е най-голямата страст. И с други спортове съм се занимавала, но не е същото, като да отидеш на терена - да усетиш миризмата на тревата. Станахме първи в цялата страна, а Америка е доста голяма страна", коментира футболистката пред Bulgaria ON AIR.

Родената в Хаджидимово Евдокия поема по дългия път към успеха. Бившата състезателка на Спортика Благоевград спечелва студентското първенство на САЩ със своя отбор Нортуестърн Охайо. Освен трофея обаче Евдокия получава друго признание - това за дебют, едва 4 месеца след като стъпва в страната на неограничените възможности.

"Беше ми много трудно, не мога да го крия, защото чувах какви ли не думи за мене. Никога не съм помисляла да се откажа заради това какво казват за мен. Такъв човек съм аз. Не ми пука как изглеждам. Особено, като бях много мъничка, изобщо не ми пукаше как изглеждам, важни за мен бяха тренировките", сподели Евдокия.

Лондон Бийс и Бристол академи са само стъпалото към осъщестяването на голямата американска мечта. В университета на Нортуестърн Охайо Попадинова учи спортен мениджмънт и продължава своята футболна кариера.

"Толкова много съм влюбена във футбола, че не мога да си помисля за момента, в който няма да мога да тренирам футбол", каза тя.

Участието в шампионата на университетите е последната крачка преди бленуваната Мейджър сокър лига -  най-престижното първенство по футбол за жени в света.

"Най-голямата ми мечта е да играя в професионалната лига в Америка. Знам, че ще е много трудно това, но ще дам всичко от себе си, пък каквото стане!", заключи футболистката.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САмо на 20 а толкова грозна вече......
12
1
 
8
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 7 години
Женския футбол е много приятен за гледане. След като в България не е популярен, момичето с право играе в чужбина и много добре се развива за възрастта си. При мъжете на 20 г. нямаме такива да играят в чужбина и да са звезди. Браво на момичето нека да постигне всички успехи във футбола и личния си живот. Да се гордее че е българка.05.1.2017г.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шампионка???По кво беее?!Като прочете заглавието ще си помисли че става дума Джокивич или Майкъл Фелпс.Спрете да сЪ излаГътИ бИеее, Вчера.бг!!
10
1
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Браво на момичето! Пожелавам и всички успехи които си поиска. Ето такива хора прослвят България! Трябва да се гордеем с тах и да ги подкрепяме. Момичето е наистина хубаво, има магнетично очарование и излъчване и страхотно тяло на всичкото от горе. А в тоя форум две трети са изтряксали комплексирани психари и онанисти.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не играе за България както Бербатов.
8
0
 
21
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво на момичето. Успехи и само напред! Упорита и симпатична. Има си цели и ги следва. Така и трябва.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на девойчето
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да я викнат в националния. По-добре ще е от Божинката.
5
26
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
То пък един футбол САЩ.
4
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То кой напусле България и отиде на Запад има успех. А тук само завис и корупция.
3
4
 
16
 
! Отговори
111 преди 7 години
Симпатично девойче, но футбола е до време....."не ми пука"....доста ограничен речник, но е само на 20, има все още време да навакса.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помня я, тя беше фенка на Кристиано Роналдо :)
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер е, кефи ме. С тези натренирани крака и задни части :)