ЦСКА-София с двоен трансферен удар

"Червените" се подсилиха с Каранга и Кевин Меркадо
2 фев 2017 15:58, Веселин Коларов
8
ЦСКА-София с двоен трансферен удар
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София привлече още двама нови футболисти, съобщи официалният сайт на клуба.

Това са бразилският нападател Луиш Фернандо да Силва Монте-Каранга, който идва от Парана и еквадорското крило Кевин Меркадо, който до края на 2017 г. ще играе на "Българска армия" под наем.

Двамата са съответно третото и четвъртото ново попълнение на "армейците", като преди това клубът подписа с Николай Бодуров и нападателя Кевин Кубемба. Бразилският полузащитник Рафаел Силва Фонтеш пък кара пробен период. Очаква се Каранга и Меркадо да играят в утрешната контрола на ЦСКА-София с датския Сьондерийске.

Това е Каранга:

Таранът е роден на 14 април 1991г, висок е 189 см и идва от клуба Парана, където е играл през есента като преотстъпен от корейския елитен Джежу Юнайтед. В азиатския тим кариоката отбелязва 6 гола в 18 мача. Преди това нападателят се изявява много силно в друг тим от Серия Б- Боа Ешпорте, в който се утвърждава като основна фигура и вкарва близо 20 попадения за два сезона. От 2012г насам в актива му личат 125 официални двубоя и общо 32 гола. При привличането на Каранга армейците са изпреварили един клуб от елита на Бразилия, като и тимове от Европа.

Това е Меркадо:

Еквадорецът Кевин Меркадо вече официално е играч на ЦСКА. 22- годишното крило  идва като преотстъпен до края на календарната година от испанския Гранада, но ако се представи на висота армейският клуб е договорил опция за пълното откупуване на правата му. Младокът акостира през 2014 година в клуба от Примера дивизион, чийто скаути са впечатлени от бързината и изявите му в юношеските и младежки национални гарнитури на страната, където е основен играч. С формацията до 17 години Меркадо играе на финалите на Световно първенство в Мексико и отбелязва важен гол срещу Буркина Фасо, с който  класира тима за следващата фаза. В Испания Кевин се изявява за дублиращия тим на Гранада, след което е преотстъпван последователно в  първодивизионните аржентински Годой Круз и Сармиенто. Последните два сезона в елита на Аржентина офанзивният халф е записал 38 мача и общо 5 попадения за първенство и местните купи, както и 8 асистенции. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
! преди 7 години
С купуването на толкова много чужденци от българските отбори все по-вече се осакатява родният футбол. Защо не се залага на родните школи?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Еквадор и Парана ще се размразят ли до лятото.
3
8
 
8
 
! Отговори
блъско преди 7 години
Литекс не е ЦСКА и никога няма да бъде
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чавдар - Литекс - ЦСКА-София, голяма история има този клуб от Етрополе.Все пак жалко, че ЦСКА ги няма вече. Приятно беше да ги биеш примерно със 7:2. Сега да биеш Чавдар (Етрополе) вече не е същото. Не са интересни.
1
2
 
9
 
! Отговори
Wow преди 7 години
Етрополе чак сега отнесоха ШЛ с тези звезди.