Официално: Стадионът на Левски има ново име

Даниел Боримиров стана втория главен акционер на клуба
14 фев 2017 16:15, Веселин Коларов
27
Официално: Стадионът на Левски има ново име
Снимка: Levski.bg

Стадионът на Левски ще се носи името "Vivacom Арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ" през следващите шест години, съобщават от клуба.

За да бъде сключен договорът между телекома и футболния клуб, Спас Русев прехвърли част от своите акции на Даниел Боримиров, който в момента съвместява длъжностите спортен директор и шеф на школата. Бившият халф на Левски вече е вторият по големина акционер в клуба. 

"Ние никога не забравяме носителите на синята вяра като Георги Аспарухов Ц Гунди и няма да позволим той да бъде заличен нито от сърцата ни, нито от стадиона ни, защото умеем да обичаме, да помним, но същевременно не спираме да вървим напред! Обръщаме се към вас, за да ви съобщим, че пътят напред, освен доверие, желание, дръзновение и синя любов, изисква отговорни и смели решения, за да ни има. Тези решения не са свързани със заличаване на името на патрона на нашия стадион и категорично искаме да опровергаем спекулациите, които вече се появиха в някои медии. 

Стадионът ни с гордост носи името на легендата Георги Аспарухов - Гунди и ще продължава да го прави. Това, което ще се промени е, че ПФК Левски предостави възможността на своя генерален спонсор "Българска телекомуникационна компания" да постави името на своята търговска марка VIVACOM на стадион "Георги Аспарухов" за период от 6 години. За срока на договора синият стадион ще се казва "Vivacom Арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ". За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в БТК и Левски мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в синята идея предостави на една от сините легенди - Даниел Боримиров, прославил Левски и България част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба", съобщават от клуба.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 7 години
Тези където ограбиха парите при строителството на сектора и не довършиха козирката, мястото им е в затвора. Другия вариант е да върнат парите и да довършат козирката, след това целия стадион. Такъв велик отбор като Левски трябва да има най-красивия и модерен стадион. Със такъв смешен стадион футболистите ще играят без желание. Докато не се направи стадиона няма да има международни успехи.
22
0
 
2
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 7 години
Името на стадиона най-лесно се сменява. Нека да довършат стадиона и тогава да сменяват името. Ръководството в Левски са като лешояди грабят колкото може повече. Не чувстват ли малко вина, срам и угризение че не направиха козирката. Сектор "А" струва колкото нов стадион. Това са хора на корупцията но не и на футбола. Ако някои от шефовете на Левски поръча да му направят къща и да му искат пари колкото 100 етажен небостъргач, няма да се съгласи. Но за сектор без козирка, пари колкото нов стадион.
21
0
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До ФутурологОтносно футболната история нямам претенции, говоря за сега.
20
1
 
4
 
! Отговори
Моци преди 7 години
Абе, левскари, поне една седалка оставете на името на Гунди.
19
6
 
6
 
! Отговори
САМО ЦСКА преди 7 години
Плащането на наеми от ЦСКА , отнемането на лицензи и спиране от участие в евро-турнирите се случваше много години преди Гриша Ганчев и Литекс. Така че схемата за затриване на ЦСКА е от десетки години - Бакърджиев ,Г.Марков, Софиянски , Батков и ББ и сие във държавната власт.НАП и МО да са си искали дълговете и наемите от Лупи и от пернишките пияндета година за година , както е по закон. ЦСКА е футболен отбор , който играе футбол и бие уефски напук на уефскарските мечти за изчезването на ЦСКА.
18
3
 
11
 
! Отговори
А дълга на мъртвите преди 7 години
До САМО ЦСКАСрамота е някой от литекс-сф. да пишат за дългове на Левски след "В" група цска се възкачи във "Вечна им памет" Крадеца изплува и вика дръжте крадеца. Кравара от микре да върне парите народни!
17
10
 
5
 
! Отговори
СкотЛанд=ГоведоПоле преди 7 години
Гунди, фатай СОМа и VIVAй през оградата да не цапаш името свое и наше!Продажниците продадоха и последниа парцел от тревния фонд на ФК Гувеунди дел Искрски фон Подухненски.срам и позор. ко са ша приме без тр'*** на малкия СкотЛанд=ГоведоПоле
16
3
 
10
 
! Отговори
Футуролог преди 7 години
До е ми то такаВече са публикувани официалните данни за това кой колко дължи на КТБТова не е никаква тайна и я съобщиха по тв-то.....поинтересувай сеГриша Ганчев дължи близо 1 милиард лева и е най-големият длъжник на КТБ което няма как да е станало без помоща на Цветан Василев и мнимия му кукловод Бойко БорисовДелян Пеевски дължеше към 100 милиона главно заради ИПК"Родина" дето мисля че е негова собственост ако не се лъжаИнтересувай сеАз преди 2 дни го разбрах
15
4
 
9
 
! Отговори
е ми то така преди 7 години
До Футуролог 16Малко си в грешка за КТБ - по-скоро "КОЙ?" я източи...
14
5
 
6
 
! Отговори
SD преди 7 години
До ФутурологБре ти си пенкилер ! От всичко разбираш .Що не си в управителният съвет на говеждият стадион ? :)
13
11
 
10
 
! Отговори
м преди 7 години
Господи ,докога ще ни наказваш с този отбор ,докога.
12
4
 
15
 
! Отговори
Fin Spas преди 7 години
VIVACOW ARENA
11
10
 
12
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Така така, дедо Боре и старият комунар Русев че ви опраат
10
0
 
15
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Все се чудех, какво е това синя, червена и всякаква друга идея, а то идеята била - пари ...
9
14
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
"Примерно - Синя арена или Арена Герена, или нещо по модерно."Нещо по-модерно - например "Говеждия стадион" :D
8
0
 
23
 
! Отговори
Чичо митко преди 7 години
Тия акции си ги раздават като кебапчета преди избори .Първо на тръста ,сега на Боримиров ,после на някой друг .И така докато Русев се отърве от всичките и му остане само Виваком .Чакайте баба Дора до края на годината .
7
16
 
17
 
! Отговори
САМО ЦСКА преди 7 години
Май че и без да връщат 20 000 000 лева за наеми на държавните си бази , откраднати от уефски мафията във властта , уефски с бодри крачки крачи към В група Витоща-Бистрица. Вече тиретата ги помитат като лавина.
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тия драми относно името. Гунди си е икона за синия отбор, но какво пречи стадиона да е нещо по друго. Примерно - Синя арена или Арена Герена, или нещо по модерно.
5
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна се казва стадион "Гейарена" - Подхуене :)
4
4
 
20
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Цецо, по стара комунистическа традиция крадецът вика дръжте крадеца!