Байерн се подигра с Арсенал в ШЛ

Реал Мадрид също с предимство преди реванша с Наполи
16 фев 2017 07:31, Александър Попов
10
Байерн се подигра с Арсенал в ШЛ
Снимка: Reuters

Байерн Мюнхен срази Арсенал напълно заслужено с 5:1 в първи 1/8-финален двубой на Шампионската лига, който се игра на стадион "Алианц Арена".

Германският шампион наложи домакински натиск и заслужено откри резултата чрез Ариен Робен, заковал кълбото в горния ляв ъгъл с фирменото си изпълнение.

"Артилеристите" изравниха от нищото чрез Алексис Санчес, чийто удар от бялата точка беше спасен от Мануел Нойер, но чилиецът се оказа находчив и направи успешна добавка. Десетина минути преди почивката реферът Мажич поряза баварците, защото подмина игра с ръка на Бейерин в пеналта на Арсенал.

Баварската машина буквално прегази своя противник след подновяването на играта, като в рамките на 13 минути реализира три попадения чрез Роберт Левандовски и Тиаго Алкантара на два пъти. За капак в този интервал от време полякът нацели гредата, а Гибс парира непозволено удар на Робен отблизо. Две минути преди края на редовното време влезлият от пейката Томас Мюлер вкара пети гол на гостите.

Статистиката в края на мача показа цели 70% владеене на топката за Байерн и 21:5 удара в тяхна полза. Интересното е, че през ноември 2015 година Байрен спечели със същия резултат тук, но в груповата фаза. Протоколният реванш е на 7-и март на стадион "Емиратс" в Лондон.

Бразилецът Каземиро пък бе изненадващият герой на Реал Мадрид в първия осминафинален мач от Шампионската лига срещу Наполи. Дефанзивният полузащитник вкара невероятен гол за победата с 3:1, с което направи реваншът в Неапол малко по-спокоен за тима си.

Всичко за мачовете в ШЛ четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Александре(автора на статията) без да си гледал срещата вчера пишеш статия за случилото се , само с COPY-PASTE не става
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тука един пише само глупости и на 2-те статии в тоа сайт за вчерашната среща на Байерн срещу Арсенал
7
3
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Гледах мача на живо, събратя - футболни запалянковци. Всеки, който се е изказал тук, има пълно право. Това бе красив мач, особено второто полувреме, в което Байерн Мюнхен прегази противника. Съдиите бяха слаби и не дадоха 2 дуспи в полза на баварците. Доволен съм и от мача и от резултата. На всички Ви пожелавам хубав ден!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде сте гледали мача щото го даваха по немския ZDF xaxaxxa.........................
5
2
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Добре, че беше този трагикомичен сръбски съдия, който не даде две чисти дузпи за Байерн и подари една измислена на Арсенал, иначе резултата отиваше на 7:0!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче Съдиите не признаха дузпата за Байерн особено тоя съдия-Сърбина подкупна нация бате колко ли пари му дали под масата
3
0
 
11
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До Пешко:Абсолютно съгласен !!А и на Арсенал беше доста спорна...
2
0
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Байерн е просто МАШИНА !!Четох в сайта им преди месец ( разочарован от привидно посредствена им игра ) как се описваше програмата на Анчелоти ( кондиционна,възстановяваща,физическа,тактическа) и как се наблягаше върху плавното " смазване " на отбора,като целта им е точно през пролетта,когато е решаващата част от сезона да са във върхова форма.Явно не е било суха теория и ето тук се вижда въплащението на профисионализъм.Съжалявам,че го казвам ,но Бг отборите са твърде далеч от всичко това....
1
1
 
18
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 1, Две чисти дузпи за Байерн не даде