Дългото чакане приключи – Шампионската лига се поднови

Очаквахме големи дербита, но Барселона и Арсенал бяха пребити
Обновена: 17 фев 2017 09:56 | 17 фев 2017 09:50, Веселин Коларов
1
Дългото чакане приключи – Шампионската лига се поднови
Снимка: Reuters

Дългото чакане свърши и надпреварата в най-комерсиалният футболен турнир Шампионската лига се поднови на един от най-комерсиалните празници в западна Европа, а именно Свети Валентин. Още след тегленето на жребият за осминафиналната фаза от състезанието няколко силни двубоя приковаха вниманието на футболния фен. Това бяха Пари Сен Жермен - Барселона и Байерн Мюнхен - Арсенал. Тези, определени като дербита от фенове и специалисти, двубои трябваше да представляват и най-непредсказуемите срещи от осемте определени в Нион през декември. Реалността обаче се оказа съвсем различна и случилото се в Париж и Мюнхен във вторник и сряда по-скоро напомняше на мач за Националната купа между първодивизионен отбор и такъв от някоя по-долна лига. 

В града на любовта, във вторник вечер, младият състав на Унай Емери сложи в малкия си джоб високомерните каталунци на Луис Енрике, с което успя да изненада цяла футболна Европа. С оглед на последните две срещи от елиминационната фаза, Меси и компания изглеждаха абсолютен фаворит за продължаване в следващата фаза. Но след погрома с 4:0 шансовете им да продължат напред в турнира са по-скоро илюзорни, отколкото плод на някаква логична развръзка. Все пак това е футбол и за 90 минути на Камп Ноу могат да се случат много неща, но по-вероятно парижани ще играят на четвъртфиналите за сметка на испанския гранд.

И така на следващия ден неутралния фен се надяваше да види един футболен спектакъл, който да остави интригата за втория мач след три седмици в Лондон. Качеството на двубоя бе налице, но за жалост на всички, освен за феновете на баварците, оспорван и равностоен двубой не се видя. Футболистите на Карло Анчелоти буквално изнесоха рецитал на тема тотален футбол на своите съперници и това, звучащо гръмко 5:1, бе най-малкото, с което се отърваха артилеристите.

Петър Славейков, прочетете целия анализ в Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 7 години
И как точно се е подновила? Това го е писал кух глухар.