Успешен "Лудогорец" прибра 20 милиона евро

Българският шампион достигна до 1/16-финалите на Лига Европа
Обновена: 26 фев 2017 17:20 | 26 фев 2017 17:19, Екип на Dnes.bg
13
Успешен "Лудогорец" прибра 20 милиона евро
Снимка: Булфото, архив

"Лудогорец" ще спечели около 20 милиона евро от най-успешното си участие в европейските клубни турнири.

Българският шампион достигна до 1/16-финалите на Лига Европа, където по-рано тази седмица беше отстранен от датския първенец "Копенхаген", след като през есента зае историческо трето място в груповата фаза на Шампионската лига.

Разградчани имат гарантирани 16.7 милиона евро от участието си в двата европейски турнира.

Те получават 12.7 милиона заради влизането в групите на Шампионската лига, 1.5 милиона за постигнатите резултати (три равенства) и 2 милиона за отстраняването на "Виктория" (Пилзен) в плейофната фаза.

В допълнение клубът печели 500 хил. евро от участието в 1/16-финалите на Лига Европа.

След края на сезона ще бъдат добавени и приходите от маркетинговия пул. Те ще са около 3 милион евро, тъй като "Лудогорец" беше единственият български представител, достигнал до групите на един от двата европейски турнира, пише „Дневник”.

Предишното най-доходоносно европейско участие на "Лудогорец" беше през сезон 2014/2015. Тогава тимът на Георги Дерменджиев дебютира в групите на Шампионската лига, записа победа и равенство и заработи 14.65 милиона евро.

Предходния сезон, когато достигна до осминафиналите на Лига Европа, "Лудогорец" спечели 3.9 милиона евро от наградния фонд на УЕФА.

Миналия сезон, когато под ръководството на Бруно Рибейро отпадна от молдовския дебютант "Милсами" още във втория предварителен кръг на Шампионската лига, българският шампион взе 550 хиляди евро.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Лудогорецпари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
1
 
! Отговори
хич ми нее преди 7 години
Хора, осъзнайте се! Най-накрая ЦСКА има СОБСТВЕНИК с "главни букви, отвсякъде СОБСТВЕНИК". Такива, които се правят на интересни, за кое ЦСКА точно милеят, за това на Пената от 98г., дето отбора играеше с един състав в БГ и един в УЕФА начело с Вальо Станчев, или за този на Черепа от 99г. до 2006г. с продадената титла на говедата!? То се видя и в Стара Загора, СЕКТОР Г е повече от единен!!!! ЦСКА или Смърт!!!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 7 години
Шопите ?
7
0
 
9
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 7 години
Скоро децата от школата на Лудогорец ще се включат .200 деца от цяла България са на пълен пансион в хотелски условия.Посреща им се от до -учене,лаптопи,дрехи,храна ,транспорт....Шобите с ДНК само за кражби и схеми....
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в още 2-3 отбора се работеше като в Лудогорец, ситуацията щеше да е доста по-различна, особено ако ги нямаше перуката и компания.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Левски и Лиска от мислене на схеми, нямат време да мислят за футбол и финанси.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да ги дадат на левски или на лупи да си платят борчовете
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влагаш пари ---> развиваш бизнес --> правиш пари. С л**** торта не става - визирам схемите на Левски и ЦСКА в миналото, където вкарваха по 4-5 африканеца с надеждата поне един да става и да го продадат за мижави суми. Дано се намери някой да инвестира в Левски и ЦСКА. Тоагава ще е дерби
2
0
 
27
 
! Отговори
браво преди 7 години
най спечелилия от футбол отбор не като другите софийски управлявани от коя ли не мутра и престъпен бос грандове
1
16
 
3
 
! Отговори
гого преди 7 години
чак пък най успешното...