При чудо срещу ПСЖ: Меси и Неймар няма да играят във финала на ШЛ

От това се опасява босът на УЕФА Александър Чеферин
1 мар 2017 16:07, Веселин Коларов
3
При чудо срещу ПСЖ: Меси и Неймар няма да играят във финала на ШЛ
Снимка: Reuters

Звездите на Барселона Лионел Меси и Неймар могат да пропуснат финала на Шампионската лига този сезон, ако Барса сътвори чудото и елиминира ПСЖ в 1/8-финалния мач-реванш.

Това заяви лично президентът на УЕФА Александър Чеферин, а причината се крие в делата за данъчни измами, които се водят срещу асовете на "блаугранас".

"Неймар и Лионел Меси имат действащи дела, а през тази година финалът в Шампионската лига ще се играе в Кардиф. Представете си, ако Великобритания не ги пусне в страната", коментира Чеферин.

"За нас това е голям казус, ако играчи от Англия могат да пътуват където си искат, а играчи от континента да не могат да пътуват в Обединеното кралство. Със свободното движение в цяла Европа е доста по-лесно. Нещата ще станат по-зле, когато Брекзит стане факт. Можем да имаме сериозен проблем."

"Ако някои играчи не могат да влязат в страната заради някакви юридически процедури, трябва да се замислим дали изобщо трябва да играем нашите мачове от евротурнирите там", добави босът на централата, визирайки случая със Серж Орие (ПСЖ), когато той не беше допуснат да влезе в Англия за мач с Арсенал.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
д2 преди 7 години
И като си помисля,че избрахме такъв папа.
2
3
 
2
 
! Отговори
д преди 7 години
Латино американски мошеници
1
1
 
13
 
! Отговори
11 преди 7 години
И толкоз ли няма къде да играят, че са избрали тоя *** остров.