Реал подобри брадясал рекорд на Барселона

"Белият балет" не пропуска да вкара гол вече в 45 поредни мача
2 мар 2017 17:00, Веселин Коларов
2
Реал подобри брадясал рекорд на Барселона
Снимка: Reuters

Европейският клубен шампион Реал Мадрид подобри 73 годишен рекорд на Барселона при снощното равенство 3:3 с Лас Палмас на "Сантяго Бернабеу".

"Белият балет" продължава да демонстрира невероятна нападателна мощ и вече в 45 поредни мача не пропуска да вкара поне по един гол на съперниците си. До момента това постижение държеше Барса, който го постави в периода 1942 – 1944 г.

Последният отбор, успял да запази суха мрежа срещу Кристиано Роналдо и компания е Манчестър Сити, който измъкна 0:0 на "Етихад" в първа 1/2-финална среща в Шампионска лига.

За този период Реал записа 31 победи, 10 равенства и едва 3 загуби (Севиля, Селта и Валенсия – и трите с по 1:2) при голова разлика 118:50.

През този сезон мадридчани подобриха още един рекорд на Барселона – най-дълга серия без поражение 40 срещу 39. Друго постижение на каталунците пък беше изравнени – най-дълга победна серия (16 срещу 16).

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Реал МадридБарселона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Европейският клубен шампион Реал Мадрид подобри 73 годишен рекорд на Барселона при снощното равенство 3:3 с Лас Палмас на "Сантяго Бернабеу"."Белият балет" продължава да демонстрира невероятна нападателна мощ и вече в 45 поредни мача не пропуска да вкара поне по един гол на съперниците си..."---Сигурно съм *** и нещо тотално не стоплям, ама определението за "невероятната нападателна мощ" не трябва ли да се покрива с нещо като много на нула или на един, а не с 3:3 срещу 12-ия в класирането