Тотален крах за Пеп Гуардиола в Шампионска лига

Спецът за първи път не се класира за 1/4-финалите на турнира
16 мар 2017 10:23, Веселин Коларов
3
Тотален крах за Пеп Гуардиола в Шампионска лига
Снимка: Reuters

Пеп Гуардиола претърпя най-голямото си падение в Шампионска лига като треньор. За първи път в своята кариера той не успя да се класира за 1/4-финалите на турнира.

Това стана факт снощи, след като неговият Манчестър Сити загуби с 1:3 реванша от Монако на стадион "Луи II" и французите продължават напред с общ резултат 6:6, но повече отбелязани голове на чужд терен. 

Начело на Байерн Мюнхен Пеп игра три поредни 1/2-финала в Шампионска лига, където обаче претърпя испански крах. Първо Реал Мадрид елиминира баварците след 1:0 на "Сантяго Бернабеу" и историческо 4:0 на "Алианц Арена", после дойде Барселона с 3:0 на "Камп Ноу" и 2:3 в Германия, а миналия сезон Атлетико Мадрид се оказа препъни камък след 1:0 на "Висенте Калредон" и 1:2 на реванша.
 
От 2008 до 2012 г. Гуардиола води Барселона и с родния клуб два пъти вдигна Ушатата – през 2009 г. след 2:0 над Манчестър Юнайтед в Рим и през 2011 след нов успех над "червените дяволи" (3:1), този път на "Уембли". Между двата триумфа обаче каталунците отпаднаха от Интер на Жозе Моуриньо на 1/2-финал след 1:3 на "Джузепе Меаца" и 1:0 в Испания, а през 2012 г. Челси елиминира Барса след 1:0 на "Стамфорд Бридж" и 2:2 на реванша. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв треньор е този прехваления - с Барса спечели всичко, но там който сложат последните 20 години все печели. В Байерн - титла и купа на Германия - това, което и преди взимаха, но имаха и ШЛ. Сега лъсна - трябва да сглобява състав, да се бори в една от най-силните лиги - в Англия, където за разлика от други държави играят много купи и какво стана - клекна. Ами толкова си може с този грозен стил на игра.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***
1
1
 
4
 
! Отговори
Камата преди 7 години
Тоя може да е треньор само в ,,Барцелона,,...