Германия надви Англия, прекъсна черна серия

Лукаш Подолски се сбогува с Бундестима с гол
23 мар 2017 08:01, Александър Попов
5
Германия надви Англия, прекъсна черна серия
Снимка: Reuters

Лукаш Подолски изигра последният си мач за националния отбор на Германия. Нападателят закръгли сметката си на 130 двубоя за Бундестима и съвсем открадна вечерта с победен гол за успеха с 1:0 над Англия.

Полди беше изпратен геройски от феновете на стадиона в Дортмунд, които бяха подготвили специална хореография за нападателя. Много често от трибуните се чуваха и мощни скандирания в негова част. Всички на “Сигнал Идуна Парк” станаха на крака в 84-та минута. Последната за Полди като национал на Германия.

С успеха Бундестима прекъсна черната си серия, след като Англия спечели всяко от трите си последни гостувания в страната.

Първото полувреме беше за англичаните, които имаха две 100-процентови ситуации за гол. Още в началото удар на Майкъл Кийн мина над гредата, а в 31-та минута Адам Лалана нацели гредата след бърза контраатака и удар по тревата.

Подолски пробваше късмета си с далечни удари, а Тер Стеген спаси второто страхотно положение за “Трите лъва”. В 41-та минута Бертранд изведе Деле Али сам срещу вратаря на Германия. Ударът на халфа обаче бе в тялото на Тер Стеген и той отрази.

Най-доброто положение за Германия бе в 48-та минута, когато шут на Бранд остави Джо Харт на място. Топката обаче профуча на сантиметри от страничната греда.

Така се стигна до 69-та минута, когато човекът на вечерта удари. Лукаш Подолски стреля мощно от 25 метра и опъна мрежата зад Харт - 1:0 за Германия. Това беше 49-ти гол на Полди за Бундестима, като само Мирослав Клозе(71) и Герд Мюлер (68) имат повече.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Германияанглия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РОНАЛДО ДАЖЕ Е С 4 МЕСЕЦА ПО-ГОЛЯМ ОТ ТОЯ.А ЛУКАШ И ВКАРВА ЕДИНСТВЕНИЯ ГОЛ В ТАКАВА СРЕЩА МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ И СЕ ОТКАЗВА...НЕЩО НЕ СХВАЩАМ НА ТОЯ ПРИНЦИПИТЕ.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя що се отказва на 31 години, колкото е и Роналдо в момента от националния? НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИ?
3
0
 
3
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Първо Брексит, сега и Германия ги опука:)))
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотен футболист !
1
2
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Страхотен стадион е Сигнал Идуна Парк -ходил съм на мач на Борусия ,малко трудно се паркира ,но .... .)Мача беше скучен в първите 30 минути и се отказах да го гледам , но иначе Браво на ГФФ за този жест към Подолски .