Николай Митов: Камбуров да не е Лео Меси?

Той не се притеснява от лошата домакинска серия с Локо Пловдив
7 апр 2017 14:30, Веселин Коларов
3
Николай Митов: Камбуров да не е Лео Меси?
Снимка: Bulphoto.com

Треньорът на Левски Николай Митов заяви, че голмайсторът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров не е Лео Меси, за да бъда персонално пазен по време на мача между двата отбора.

Ветеранът е един от най-големите кошмари на "сините" и им е вкарал 14 гола през кариерата си в първенство. Единствено легендата на ЦСКА Петър Жеков има повече попадения във вратата на 26-кратния шампион на България – 15. Но нападателят на пловдивчани има и два точни изстрела за Купата, което прави сметката му на общо 16.

"Мартин Камбуров е добър футболист, но в съвременния футбол няма персонално пазене. Дори и Лео Меси не го пазят така", заяви Митов на пресконференцията си. С "черно-белия" екип Камбуров е наказвал Левски общо 11 пъти, с Локомотив София има 4 гола, а с Ботев Пловдив – 1. Именно с фланелката на големия съперник на "смърфовете" той за първи път бележи на столичани – на 11 май 2001 г. от фаул, но Левски печели мача с 4:1.

Локо Пловдив пък е единственият отбор, който спечели на "Герена" през този сезон – с 2:1, а в предния мач отново се наложи насред София, но 3:2, след като изоставаше с 0:2. "Естествено, че предпочитам да играем на нашия стадион пред пълни трибуни", заяви още Митов. "Стоим добре на терена, но имаме проблеми с отбелязването на голове. Далеч сме от това, което искаме", каза още треньорът на Левски.

Относно кадровите проблеми, той заяви: "Сашо Александров, Георги Костадинов и Джереми Де Ноойер тренираха на облекчен режим. Надявам се да мога да ги използвам. Познавам съперника, добър отбор е и ще търсим как да ги изненадаме", добави Митов.

Левски приема Локомотив в неделя от 17.30 часа. Преди мача "сините" заемат 2-ро място в класирането с 51 точки, докато пловдивчани са на 5-та позиция с 38 т. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До В 1А как завърши мача, всъщност?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тва е, първи сме, шампиони сме..... :D :D :D
1
2
 
8
 
! Отговори
В преди 7 години
КАМБУРАЮОВ УТРЕ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ, ТОВА Е ГАРАНТИРАНО, ВЪПРОСА Е КОЛКО ПЪТИ, А ПЪК ТИ, АКО ИСКАШ МУ СЛАГАЙ ПЕРСОНАЛНА ОПЕКА.