Меркел ужасена от взривовете в Дортмунд

Полицията в града взе допълнителни мерки за сигурност
12 апр 2017 19:12, Веселин Коларов
28
Меркел ужасена от взривовете в Дортмунд
Снимка: Reuters
Германската канцлерка Ангела Меркел е ужасена от отвратителното нападение с експлозиви, извършено снощи срещу футболния отбор Борусия Дортмунд, заяви нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от Ройтерс и Франс прес.
 
"Също като жителите на Дортмунд и милиони други, канцлерката беше ужасена от новината за нападението срещу автобуса", заяви той пред медиите. 
 
Зайберт обеща, че следователите "ще направят всичко, за да открият и изправят пред правосъдието виновника или виновниците".
 
"Можем само да се радваме, че последствията не бяха по-тежки", добави той и похвали феновете на Борусия Дортмунд, които дадоха подслон на фенове на Монако, след като срещата им от Шампионската лига беше отложена за тази вечер.
 
Зайберт съобщи, че нападението се различава от нападението с камион в Берлин, защото на мястото на атаката е открито писмо, с което се поема отговорността, предаде Ройтерс.
 
Германската прокуратура съобщи, че в използваното взривно устройство е имало парчета метал.
 
Възможно е писмото, което споменава Ислямска държава, да цели да създаде фалшива следа, подчерта Ралф Йегер, вътрешен министър на провинция Северен Рейн - Вестфалия, цитиран от Франс прес.
 
"Водим разследване във всички направления", заяви той. "Може да е десен екстремизъм или ляв екстремизъм, склонни към насилие фенове, или ислямски екстремизъм", подчерта вътрешният министър на провинцията, отказвайки да даде предимство на джихадистката следа.
 
Йегер добави, че полицията на провинцията е взела допълнителни мерки за сигурност в Дортмунд, където тази вечер ще се състои отложенияj мач, съобщава Асошиейтед прес.
 
Вътрешният министър на федералното правителство Томас де Мезиер планира да присъства на отложения четвъртфинален мач тази вечер. Говорителят на вътрешното министерство Тобиас Плате заяви, че той ще посети Дортмунд в знак на солидарност.
 
Вътрешното министерство не разполага с данни за заплаха във връзка с днешния мач между Монако и Борусия Дортмунд днес, добави Плате, цитиран от ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 7 години
Меркел трябва да бъде ужасена на собствената си глупост, където иска да ислямизира Европа. Докато настоява да се приемат бежанци от Азия и Африка, навсякъде в Европа ще има терористи. Тази жена няма съвест. Мястото и е компаньонка в бежанските лагери.
22
0
 
2
 
! Отговори
ужасена ли преди 7 години
Пет пари не дава тази продажна твар!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Ако Меркел случайно падне от власт, многомилионната симитска диаспора в Германия ще се върне в България за да чака по добра участ.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз бях ужасен, като ги чакахте с плюшени зайчета на гарата, ама никой не ме питаше.
19
0
 
6
 
! Отговори
Циник до 21 преди 7 години
Ти само наивен ли си? Или простичко глупав?Да я оставим сама да се оправя? Първо тази бабушкерница отдавна е минала възраста на спонтанното "самооправяне"....сигурно се сеща за секс - само като гледа енимъл планет! А иначе докато тя е зад 9 охрани в 10та ние европейците трябва да мре*м под гумите на тирове...и да я оставим да си кюта! Аз лично смятам да гласувам против сбабичосаното тлъсто , ялово изчадие!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам какво да кажа,хем ми е жал за Германия,хем виждам,че за някои неща не е права.Надявам се да си стъпят на краката,стискам им палци!Дори да е сгрешила Меркел,оставиха я сама да се оправя и обере пешкира за неща за които не само тя е виновна.
17
0
 
10
 
! Отговори
демократ булгар преди 7 години
така е, демокрацията и свобода искат своите жертви. Но така е по-добре, все пак сме заедно в голямото еврогейско семейство. Трябва се подкрепяме. Ще си сменя профилната с немско знаме!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нито един Ханс не е пyкнал?Що за обучение, що за аматьори???Няма професионалисти, това е...
15
0
 
23
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Не знам дали в исляма имат светци,обаче ако имат,Баба Меркел трябва да е сред най-важните за ислямистите-тя отвори портите на Европа за нашествието и даде старта на бъдещия Халифат.След 15-20 години най-голямата джамия в Европа сигурно ще се казва Меркел Ханъм.....
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щеше да си ужасена, когато разбереш, че Фюрерът те е пратил в Заксенхаузен колкото изкараш!Ей тогава щеше да си ужасена, Фрау!
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ли е ужасена. И ние сме ужасени от злото което именно тя ни докара. Няма връщане вече назад :(
12
0
 
16
 
! Отговори
ужасена била... преди 7 години
- бабо Меркел де така? - на джамия, Мустафа!
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рано или късно тази бабичка ще отговаря за претъпление срещу Европа, но най-скъпата цена плащаме ние - гражданите на Европа.
10
1
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Прескъпичко ще ни излезе проектът Мултикулти на мути и сие!
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Танте, Танте, та това е само началото. Още колко изненади ще има от аллахакбаровците, само Господ знае. Нали си ги приемате и ще ги възпитавате, ще ги приобщавате към вашата култура, затова търпете. Където не са посегнали и там ще го направят. Няма читав муслиман, има прикрити и подли и много прикрити и много подли. Докато не се вдигне немският народ и не измете тези които я заселват с шалварковци, няма да има спокойствие. Наивници има много в Западна Европа. Ще намаляват, няма как, докато
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж в началото на 90-те години ги отворихме ние българите на много номера но се вижда че пак са се затворили. Научихме ги да си приберат цигарите от рафтовете научихме ги да не вярват сляпо на всеки научихме ги да си пазят джобовете научихме ги че не всичко дето блести е злато ама кой ти приема! Напълниха се с джихадисти а покрай тях и ние гяволетата го лап.нахме сопо.ливия. Абе с какъв се хванеш такъв ставаш.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Ердоган беше ужасен когато сред убитите терористи от ПКК имаше трима немски командоси които ги обучавали. Няма "мой" или "твой" терорист. Който крие змия в пазвата си, рано или късно ще бъде ухапан.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Меркел закриля терористи,сигурно така ще бъде
5
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия даже още си нямат и на идея,какво си вкараха в ***...
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще я такоат и нея, това е закон по физика, учили сме го в училище.